Inspiration / Mat och recept

Vild salamisallad med kirskål, gräslök och röllika

Publicerad 2019-07-05

I naturen och skogen finns mycket ätbart. ​Kirsskål, gräslök och röllika blir tillsammans med salami en riktigt god vild sallad.

​Vild salamisallad

Förrätt till 4 personer

40 g vildsvinssalami
1 knippe vild gräslök
25 g hasselnötter, cirka 20 st
1 liter kirskål
½ liter röllikablad

Dressing
1 dl kallpressad rapsolja
2 dl nässlor
¾ dl torkade tranbär
1 msk pressad citron
salt, peppar

Gör så här

Mixa olja, nässlor, tranbär och citron till en dressing. Salta och peppra. Skär salami i tunna skivor. Skär gräslök i 3–4 cm långa bitar. Hacka nötterna. Lägg i skål och riv ned kirskålen och röllikabladen. Blanda i dressing och servera.

Recept: Lisen Sundgren