Bengt Gustafsson tävlade i Sydveds monter på Hindersmässan. Här visar han stolt upp sitt pris, en kombidunk för bensin och olja.

Bengt Gustafsson tävlade i Sydveds monter på Hindersmässan. Här visar han stolt upp sitt pris, en kombidunk för bensin och olja.

Aktuellt / Senaste nytt

Mingel och möten med Sydved på Hindersmässan

Publicerad 2020-02-06

Den traditionsenliga Hindersmässan ägde rum i slutet av januari. Sydved var som vanligt på plats och pratade skog med skogsägare och andra nyfikna besökare.

Sydveds distrikt Aspa hade sin monter på Närkes traktorcenter, som ligger i Kumla. Förutom Sydved så fanns återförsäljare av traktorer, fyrhjulingar och lantbruksmaskiner på plats. Även Svenska foder och handelsbanken hade montrar där.

– I vår monter var det hela tiden fullt med folk, berättar Hanna Lindberg som är inköpare på distrikt Aspa. Vi fick många frågor om skog och skogsbrukande. Det var verkligen roligt träffa alla intresserade och trevliga besökare!

Varje dag kunde man tävla i Sydveds monter, och vinna en kombidunk eller huggarhjälm. Bengt Gustafsson från Laxå valde en kombidunk som sitt pris.

Hindersmässan har anor från 1300-talet när bergsmännen från Bergslagen begav sig ner till staden för att sälja sitt järn. Nu är järnförsäljningen ett minne, men den populära mässan lever kvar. Hindersmässan är oftast sista veckan i januari och lockar nu cirka 80 000 besökare.

  Vi vann priser i Sydveds tävling på Hindersmässan

 • Björn Prejer, Örebro
  Urban Lindblad, Askersund
  Sune Ingjald, Pålsboda
  Sören Eliasson, Fjugesta
  Hans Bellander, Fjugesta
  Anders Rosby, Fjugesta
  Erik Johansson, Kumla
  Bengt Gustafsson, Laxå
  Niklas Rosenqvist, Hammar