Aktuellt / Senaste nytt

Daniel Marinder är ny inköpare på distrikt Falköping

Publicerad 2019-09-12

Har du träffat distrikt Falköpings nya inköpare Daniel Marinder än? Sedan i våras verkar han i trakterna av Borås och Sollebrunn och ser verkligen fram emot att diskutera skog med skogsägarna däromkring!

Daniel Marinder är 33 år gammal och bor i Vårgårda kommun tillsammans med fru och barn. Hans största intresse är skogsskötsel och allt vad det innebär med att äga skog. Utöver det är han intresserad av både ekonomi och idrott.

Han började sin yrkesverksamma bakgrund 2005, efter att först ha gått på Naturbruksgymnasiet i Svenljunga.

– Då startade jag en enskild firma som jag jobbat med fram till 2016, då jag började läsa till skogsmästare i Skinnskatteberg.

Avancerad trädfällning

Under de elva åren sysslade Daniel mest med röjning, avverkningsplanering och avancerad trädfällning vid föryngringsavverkningar och bebyggelse. 2013 förvärvade han en jordbruksfastighet med både åker och skog, lite utanför Vårgårda. När tillfälle ges, tillbringar han en hel del tid där.

– Nu blickar jag framåt och tycker det är jättespännande att få jobba som inköpare på Sydved och få möjlighet att lära känna både många nya kollegor och markägare att diskutera skogliga frågor med. Mitt inköpsområde är i stora drag från Borås till Sollebrunn. Hoppas vi snart syns i din skog!

Text och foto: Daniel Marinder