Aktuellt / Senaste nytt

Ny skogshuggare anställd hos distrikt Älmhult

Publicerad 2018-11-30

Distrikt Älmhult utökar nu sitt eget lag av skogshuggare och nyanställer Axel Salbo. Sydved har under en längre tid sett en ökad efterfrågan av kompetenta skogshuggare för ädellövsavverkning från skogsägare runt om i Skåne och Blekinge. Nu kan vi ge en bättre service till alla.

Axel är 20 år och bor i Karlshamns kommun i en by som heter Hällaryd i västra Blekinge. Redan från uppväxten har haft ett stort intresse för allt som naturen och skogen är. Att söka sig mot ett arbete inom skogen var därför också rätt självklart.

Företag inom röjning och manuellhuggning

När han hade gått ut skogsbrukslinjen på naturbruksgymnasiet i Bräkne-Hoby startade han ett eget företag för röjning och manuellhuggning. Det har han drivit med framgång under ett års tid.

När han inte är ute med röj- eller motorsågen, så finner man Axel på ett pass i skogen eller så umgås med sina kompisar.

Blir en del i "Hanaskogsgänget"

Axel kommer att ansluta till Sydveds motormanuella huggarlag "Hanaskogsgänget" som sedan många år tillbaka arbetar i skogarna kring västra Blekinge och nordöstra Skåne. Arbetet består till största delen av motomanuellhuggning av ädellövskog, främst grov ek och bok.

Vi önskar Axel varmt välkommen till Sydvedsgänget på distrikt Älmhult!

Text: Jon Persson och Viktor Jonsson Foto: Viktor Jonsson