Skogsbruk / Plantering Fakta om plantering Plantering är den vanligaste och mest effektiva metoden för att få upp ny skog. Det ger föryngringen en snabb start på tillväxten, så att den står … föryngring
Skogsbruk / Plantering Fakta om markberedning Markberedning förbättrar plantornas möjlighet att överleva och växa. Du skapar ett gynnsammare växtklimat samtidigt som plantan får ett försprång mot … markberedning
Skogsbruk / Plantering Så lyckas du bäst med planteringen Nu går vi snart in i skogsvårdssäsongen och det är säkert en hel del skogsägare som har planerat för att plantera i vår. Annalena Andersson, en av …
Skogsbruk / Plantering Planterings – ABC Går du i planteringstankar? Kanske redan i höst eller är du på gång till våren? Här delar vi med oss av några tips för plantering av gran!
Skogsbruk / Plantering Hemligheten bakom en lyckad markberedning Kastar du också pärlor för svin? Många skogsägare lägger ner mycket tid och pengar på att välja rätt, ståndortsanpassat plantmaterial men missar att … Skogsbruk
Skogsbruk / Plantering Färre plantor kan ge bättre ekonomi Sätter du för många plantor på dina föryngringar? Risken är stor säger Sydveds skogsbruksutvecklare Thomas Höijer. Urban Nilsson, professor vid …
Skogsbruk / Plantering Tips & råd för dig som höstplanterar Hann du inte med planteringen i våras? Ingen fara, på de flesta granmarker kan man plantera både under hösten och våren. Här ger vi dig några tips på …
Skogsbruk / Plantering Vårda dina planteringar! Skogsägare som planterade i våras bör redan vid sommarens slut göra en första koll av återväxten på hygget. Ju tidigare en hjälpplantering sätts in, …
Skogsbruk / Plantering Så planerar du föryngringen Föryngringsavverkningen är starten för nästa trädgeneration, den nya skogen. En väl utförd föryngring, i allt från markberedning och plantering till …
Skogsbruk / Plantering Så styr du upp planteringshelgen Hygget är markberett och plantorna beställda. Släkten är inkallad och nu ska plantorna i jorden. Men hur sjutton styr man upp planteringshelgen på …
Skogsbruk / Plantering Hur många plantor ska det egentligen vara? Hur många plantor ska man sätta? Därom tvistar de lärde. Skogsvårdslagens regler har runt 50 år på nacken och många menar att de är föråldrade. Just …