Sydved söker en chef till HR och affärsstöd

Har du erfarenhet inom HR i en ledande roll och är intresserad av att arbeta nära verksamheten i ett företag som präglas av ett klimat där det är högt i tak? Nu finns möjligheten till en spännande roll, som chef för HR och affärsstöd, på skogsföretaget Sydved. Där blir du en av nyckelpersonerna för företagets fortsatta framgångar!

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sydved.

Om företaget

Sydved är ett skogsföretag som köper virke, erbjuder skoglig rådgivning och fullservice till skogsägare i södra Sverige. Företaget omsätter årligen ca 3 miljarder kronor och har ca 115 anställda, omkring 800 sysselsatta indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Vi samarbetar med närmare 18 000 skogsägare.

Sydved har ett klimat där det är högt i tak, och tillsammans arbetar vi för att främja ett hållbart skogsbruk med balans mellan miljö och produktion. Initiativ kring affärsmässighet, produktivitet och arbetstillfredsställelse premieras och det ges utrymme för personlig utveckling inom rollen. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö.

Arbetsuppgifter

Som chef för HR och affärsstöd ingår du i företagsledningen. Utöver rollen som företagets HR-chef ansvarar du för samordning, arbetsfördelning och utveckling av företagets administrativa arbete inom ekonomi- och virkesadministration, kontorsservice och HR.

Du är ytterst ansvarig för att utveckla HR-processer och verksamhetsprocesser för att säkerställa effektivitet inom företaget. Du arbetar med chefsstöd, förhandlingar, arbetsmiljöarbete, processtöd, rekrytering och kompetensutveckling. Inom HR-området svarar du för support till medarbetare och chefer.

Du har en nyckelroll där du tillsammans med övriga i ledningen svarar för företagets fortsatta framgångar. Detta innebär att du är med och bygger en stark och sund företagskultur.

Du har personalansvar för 6-8 medarbetare, där du ansvarar för att nå uppsatta verksamhetsmål inom ramen för fastställd budget. I rollen rapporterar du till VD och är placerad på Sydveds kontor i Jönköping, med stora möjligheter till ett flexibelt arbetssätt.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Högskoleutbildning eller motsvarande, lämpligen inom HR.
  • Flera års arbetslivserfarenhet inom HR och ledarskap.
  • Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • Du har goda kunskaper i engelska.

Som person är du självgående med ett starkt driv och engagemang, och har förmågan att strukturera och planera ditt arbete väl. Du trivs med att samarbeta med andra, men har också förmågan att ta egna initiativ och driva på dig själv i ditt arbete.

Då arbetet innefattar mycket nära dialog med olika medarbetare i organisationen har du en god kommunikativ förmåga och vågar ta initiativ i dessa sammanhang. Du är alltid tydlig, agerar professionellt och är affärsmässig i alla lägen.

Är du rätt person erbjuder vi anställning vid ett av landets mest intressanta skogsföretag med en härlig arbetsgemenskap.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Jönköping eller enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här.

Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla info@bravura.se så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!