Sydved söker en ekonomichef

Har du erfarenhet av ekonomiarbete i en ledande roll och är intresserad av att arbeta verksamhetsnära på ett bolag som präglas av ett klimat där det är högt i tak? Nu finns möjligheten till en spännande roll hos Sydved – där du blir nyckelpersonen för företagets fortsatta framgångar!

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos Sydved. Sök denna tjänst

Arbetsuppgifter

I rollen som ekonomichef är du huvudansvarig för företagets ekonomi, uppföljning och analys för att stödja verksamheten. Du har en nyckelroll där du tillsammans med ledningen ansvarar för koncernens fortsatta framgångar. Du ansvarar för att driva, leda och utveckla ekonomi- och virkesadministrationsavdelningen beståendes av totalt åtta medarbetare som arbetar inom virkesadministration, redovisning och controlling. I rollen arbetar du med budget, prognos, uppföljning och analys av företagets ekonomiska läge samt rapporteringen av detta till företagsledning, styrelse och koncern.

Ekonomifunktionen arbetar verksamhetsnära och du ingår i företagsledningen där du bidrar genom att ta fram kloka framtidsbedömningar och förslag på lämpliga aktiviteter och prioriteringar ur ett strategiskt, affärsmässigt och företagsekonomiskt perspektiv. Du är även delaktig i verksamhetsutveckling kopplat till ekonomi och övriga interna projekt. I rollen rapporterar du till VD och är placerad på Sydveds huvudkontor i Jönköping, med möjlighet till distansarbete.

Utbildning, erfarenhet och personliga egenskaper

  • Avslutad akademisk utbildning inom ekonomi.
  • Några års arbetslivserfarenhet inom ekonomi och ledarskap, som ekonomichef, redovisningsansvarig eller liknande.
  • Verksamhetsintresse.
  • Du talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.

Vi söker dig som drivs av att leda och motivera andra för att uppnå gemensamma mål. Du får med dig dina medarbetare genom att engagera, motivera och tydliggöra vägen framåt. Du har ett stort intresse för verksamheter i sin helhet och ett prestigelöst förhållningssätt samtidigt som du är lösningsorienterad. Vidare har du ett genuint intresse för analys av nyckeltal och hur du på ett strategiskt sätt kan omvandla dessa till konkreta aktiviteter.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse
Plats: Jönköping
Lön: Enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här. Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar.

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

    Om Sydved

  • Sydved är ett skogsbolag som köper virke, erbjuder rådgivning och skoglig fullservice för skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 2,5 miljarder kronor och har närmre än 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk.

    Bolaget präglas av ett klimat där det är högt i tak, där man tillsammans arbetar för att främja ett hållbart skogsbruk med balans mellan miljö och produktion. Initiativ om affärsmässighet, produktivitet och arbetstillfredsställelse premieras och det ges utrymme för personlig utveckling inom rollen. Bolaget som ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö har 125 anställda som fördelas över sju distrikt, med huvudkontor i Jönköping.