Vi söker ny distriktschef till Hyltedistriktet

Är skogen ditt rätta element? Drivs du av att utveckla affären? Då kanske det är just du som är vår nästa distriktschef på distrikt Hylte, och blir en del av Sydved i en strategiskt viktig roll.

Sydved har en stark position och är ett av landets mest intressanta skogsföretag. Genom åren har vi, med lång tradition och högt fokus på starka och hållbara affärssamarbeten byggt ett stabilt varumärke. Tillsammans med kunder och skogsägare strävar vi efter en hållbar och lönsam verksamhet inom området skog och skogliga tjänster.

Som distriktschef ansvarar du för ett distrikt som sträcker sig från Kungsbacka i norr till Laholm i söder, från kusten och in till Hyltebruk. Du får förtroendet att leda och utveckla verksamheten med hjälp av ett starkt team som består av 10-11 inköpare som arbetar i distriktet.

För att lyckas i rollen kombinerar du ett gott ledarskap och engagemang med affärsmannaskap. Du leder och utvecklar marknadsbearbetningen, stöttar och coachar medarbetarna samt ansvarar för virkesflödet på distriktet. Erfarenhet och kunskap inom området ger dig styrkan att analysera behov och affärsläge samt att ta strategiska beslut för distriktet tillsammans med Sydveds regionschef. Du ingår i regionens ledningsgrupp tillsammans med regionchef och tre distriktschefer. Vi ser gärna att
du bor i distriktet.

Sammanfattning:

  • Coacha medarbetarna i inköpen från skogsägare och i försäljning av skogliga tjänster.
  • Utveckla affärsmöjligheter och planera rätt affärsstrategi.
  • Ansvara för distriktets budget.
  • Upprätta avtal med entreprenörer och bygga goda samarbeten. Utveckla entreprenörsverksamheten.
  • Övergripande marknadsansvar på distriktet.
  • Planera distriktets produktion samt flödet till externa sågverkskunder.

Hos oss är du närvarande i flödet från skogen till bruk, sågverk och annan förädling. Det är viktigt för oss och betyder att vi är i skogen, på bruket, på sågverk och hemma hos skogsägare.

Vem är du?

Förutom att du gillar skogen, precis som vi, tror vi att du har ett naturligt driv och en vilja att utveckla verksamheten. Du är en bra ledare som ser styrkan i att bygga ett starkt och engagerat team. Du är målinriktad och kombinerar social och analytisk förmåga.

Din bakgrund kan variera, men vi är övertygade om att du har en anknytning till skog och skogliga produkter och/eller tjänster. Vi ser positivt på en akademisk bakgrund inom området skog. Det är din samlade erfarenhet, personlighet och kunskap som gör dig till en bra ledare och affärsutvecklare för oss.

Intresserad?

I denna rekryteringen samarbetar Sydved med Finnveden Säljkraft AB. Ansvariga rekryterare är Johan Sandahl och Kajsa Ohlsson. Välkommen med din ansökan via www.finnvedensaljkraft.se senast den 3 januari.

Film: Är du vår nya distriktschef?

    Kort om Sydved

  • Sydved köper virke samt erbjuder skoglig fullservice till skogsägare i södra Sverige. Bolaget omsätter årligen ca 2,5 miljarder kronor och anskaffar drygt 5 miljoner kubikmeter virke. Vi har närmare 18 000 uppdragsgivare, omkring 800 anställda direkt eller indirekt i entreprenörsföretag samt ett 80-tal kunder i bruk, sågverk och värmeverk. Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö.