Vill du jobba som skogsarbetare på Sydved?

Vill du bli en del av ett starkt skogsföretag med framtiden för sig? Sydved söker självständiga och kunniga manuella skogsarbetare som ser skogen som sin framtid.

Sydved har idag ett tiotal skogsarbetare som arbetar med motormanuellt arbete i företrädesvis ädellövskogarna i Skåne och västra Blekinge. Skogsarbetarna är uppdelade i arbetslag.

Motormanuella resurser är basen i försörjningen av bokmassaved till Stora Ensos bruk i Nymölla och vi ser ett långsiktigt behov av att bevara och utveckla resursen.

Sydved söker därför skogsarbetare för motormanuellt arbete i företrädesvis ädellövskog samt för traditionellt skogsvårdsarbete.

Skoglig utbildning och bra fysik

Utöver en adekvat skoglig utbildning kräver Sydved motorsågskörkort C-nivå och Grönt kort (kultur och miljövård). Motorsågskörkort och Grönt kort kan eventuellt erhållas internt. Vana vid arbete med motorsåg och röjsåg är ett måste.

Du skall ha bra fysik och tycka om att arbeta utomhus i skogen. Arbetet bedrivs mestadels i lag, men det kan förekomma ensamarbete. Det ingår daglig skötsel och underhåll av arbetsredskapen.

Självständig och noggrann

Som person är du självständig, noggrann och ansvarsfull. Då tjänsten innehåller interna och externa kontakter är det viktigt att du är serviceinriktad, har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Du kan planera och prioritera dina arbetsuppgifter och har förmåga att lägga upp arbetet så effektivt som möjligt. Du ska ha god kunskap om hur du orienterar dig ute i skogen.

Du ska kunna arbeta såväl i lag som individuellt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Arbetsplats i Skåne och västra Blekinge

Arbetsplatsen är i skogen, främst i södra Skåne och västra Blekinge, men övrig geografi i Skåne är också intressant.

Sydved har kollektivavtal med GS. Arbetstiden är dagtid, måndag – fredag. Start för anställningen bestäms efter överenskommelse.

Är du rätt person erbjuder vi anställning vid ett av landets mest intressanta skogsföretag med en härlig arbetsgemenskap.

Vill du veta mer?

Kontakta någon av dessa:
Distriktschef Daniel Axelsson, tel. 076-1274172 (nordöstra Skåne, västra Blekinge) eller distriktschef Mikael Östberg, tel. 070-5461598 (övriga Skåne).
Skogsarbetare Stefan Johnsson, tel. 070-6735427 eller Roger Aldenhamn, tel. 070-2491930.

Välkommen med din ansökan senast 2021-09-30 till Ann-Carin Torkelsson, e-post: ansokan@sydved.se