Möt Sydved
Leverantörer på shoppingresa till Ullared.

Leverantörer på shoppingresa till Ullared

Distrikt Aspa bjuder leverantörer på shoppingresa till Ullared varje år. Fyra bussar gick från Örebro och Gullspång.

​Distrikt Aspa bjuder varje år leverantörer på en shoppingresa till Ullared. Tre bussar från Örebro åkte ner den 23 november. Det är en lång resa så en buss startade redan vid kl. 02.30 med inköpare Andreas Appelbring. Allt för att komma ner tidigt så att resenärerna skulle få extra tid att handla på.

Den 24 november gick en buss med inköpare Stefan Andersson. Den startade kl. 05.00 i Gullspång med stopp i Lyrestad, Hassle utanför Mariestad och Skövde för att ta med leverantörer. Vid VIP i Mullsjö var det som vanligt kaffepaus  en halvimme, så man kunde sträcka på benen och få kaffe och fralla.

Shoppingdax

Vid ankomsten till Gekås hämtade alla en shoppingvagn. Numrerade så att det är lättare att hitta den om någon flyttar den eller skulle ta fel ...

Innan shoppingen börjar får resenärerna ta sig till  kundtjänst där de får en matbiljett, som de sedan kan lösa in på restaurangen. Denna gången var det inte så mycket folk, så man kunde lätt ta sig fram till de varor man tänkt sig. Leksaker, julgrejer och husgeråd är det som fyller vagnarna mest vid denna tiden på året.

Lunch och rast

Runt 12-tiden börjar folk dras sig mot  ingången till restaurangen. Det finns ett stort lagerutrymme där man kan parkera sin vagn. Det är många maträtter att välja på och sen slå sig ner en stund och vila benen och kolla sin köplista och se vad man inte hittat ännu. Efter lunchen är det bara att leta vidare efter det man saknade på sin lista.

Hemresan

Denna gången var det inte så mycket folk, så man behövde inte ställa sig i kassakön så tidigt.          Kl. 16.00 gock bussarna hemåt igen och då gäller det att man kommer i tid och har skrivit namn och avstigningsort på kassarna, så att chauffören lätt kan hitta rätt kasse vid hemkomsten. Vid hemresan blev det ytterligare ett kaffestopp vid Mullsjö, så att chauffören fick sin rast i körjournalen.

Väl hemma igen, lite sent, men nöjda och glada resenärer fyllde sina  bilar med allt de köpt på Ullared denna gången.  

Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild

Överst: Tidig morgon i Hassle och kaffekön i Mullsjö
Nederst: Kassakön med fulla korgar och hemlig beundrare till Morgan.

Dela gärna artikeln

Är du skogsägare?​

Sydved köper virke av dig som äger skog i södra Sverige. Vi erbjuder också skoglig service och rådgivning.

Jag vi​​​ll ...​​
Just nu på Sydved.se
Hon är med och bekämpar barkborrarna

Hon är med och bekämpar granbarkborren

Kerstin Ström från Skogsstyrelsen i Växjö, är en av dem som jobbar med granbarkborrefrågan.
Se upp för granbarkborren i vår!

Se upp för granbarkborren i vår!

Allt tyder på att vi under 2019 får hantera omfattande angrepp av granbarkborren i södra Sverige. Nu är barkborrarna invintrade, men för att ligga steget före och kunna agera snabbt i vår kan du som skogsägare redan i vinter kartlägga områden i din skog där du upptäckt angrepp av barkborren.

Virkesköpare till distrikt Falköping: Vill du bli en Sydvedare?

Sydved satsar framåt och söker nu två virkesköpare till områdena kring Tidaholm och Borås, inom distrikt Falköping.
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare. Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.
En resa bakåt i tiden

En resa bakåt i tiden

En undanskymd jordkällargrund har huggits fram av ett maskinlag på distrikt Kalmar.
Julgranen, en riktigt grann ljusspridare.

Julgranen – från granruska till pyntad prydnad

​En grann ljusspridare. Förr var den ett tecken på julens ankomst och ett skydd mot onda krafter. Traditionen med julgran är djupt rotad hos oss svenskar och många av oss skulle inte kunna tänka sig en jul utan pyntad gran. Kan du historien om julgranen?

Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Bästa kollen på din skog får du med en skogsbruksplan. Ett smart verktyg för dig som vill bedriva ett aktivt skogsbruk.
Lussekatter till Luciafirandet

Lussekatter till Luciafirandet

​Lussekatter, lussebullar eller saffranskusar – kär bulle har många namn. Vad vore julen utan saffransbröd? Här får du ett recept på saftiga och goda bullar.

Kura skymning i vinter

Kura skymning i vinter

​Att "kura skymning" är en gammal nordisk tradition som är lätt att  ta till sig även för stressade nutidsmänniskor. En stunds lugn och stillhet innan ljusen tänds och kvällens sysslor tar vid.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.
Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Fakta miljö och naturvård

Fakta miljö och naturvård

​Skogen måste brukas på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt för att vara värdefull även för framtida generationer. Sydved förespråkar ett hållbart skogsbruk där det råder en balans mellan miljö och produktion.

Udda träd i skogarna kring Kalmar

Udda träd i skogarna kring Kalmar

​Ibland händer det, när vi är ute och tittar på skog eller planerar för skogliga åtgärder, att vi stöter på träd som avviker från det normala.
Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Skogslandet Sverige

Skogslandet Sverige

Vi bor i ett land med mycket skog. Halva Sveriges landyta, det vill säga runt 23 miljoner hektar är skog. Det finns ca privata 328 000 skogsägare i Sverige som tillsammans äger ca 12 miljoner hektar, den andra halvan ägs av skogsbolag och staten.

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.