Sydved.se / Senaste nytt / Nytt från Sydved / Ny app för Sydveds entreprenörer
Möt Sydved
Artikelbild

Ny app för Sydveds entreprenörer

I december lanseras Sydveds app för entreprenörer. Appen är en förlängning av den populära appen för skogsägare, Min skog, och sedan tidigare finns även en app för Sydveds virkesinköpare. Nu tar vi steget fullt ut och lanserar en efterlängtad version för entreprenörer. Det här är appen som vet allt om uppdraget i din skog.

Inför arbetet får entreprenören Sydvedarens uppdragsbeskrivning digitalt i appen. Här finns all information; flygfoto, gränser, nyckelbiotoper, kulturlämningar och annan hänsyn, säger Urban Kloberg,  systemadministratör på Sydved.

Entreprenören kan också komplettera med egen information när uppdraget planeras; från bas- och stickvägar till genomgångar som gjorts tillsammans med skogsägaren. Information som sedan enkelt kan föras vidare till skördarföraren och skotarföraren. Det handlar om informationssäkring i alla led, förklarar Urban Kloberg.

I appen har entreprenören tillgång till fastighetsgränserna inom två kilometer från området som ska åtgärdas, samt kontaktuppgifter till grannarna om man av någon anledning skulle behöva nå dem.

Det är givetvis bara Sydveds entreprenörer som kan komma åt uppgifterna om ditt uppdrag och säkerheten är hög. Appen kommer att finnas tillgänglig för alla som jobbar för Sydved i din skog, alltså även de som röjer, markbereder och planterar.

En testpilot är röjningsexperten och manuellhuggaren Peter "Spiggen" Johansson. Han är mycket nöjd med utfallet. 

Appen underlättar mycket i planeringsarbetet. Häromdagen gick jag före en skördare och avverkade fröträd i en föryngring, då var det perfekt att bara mata över informationen i appen och skicka den vidare till skördarföraren. Appen bidrar till ytterligare effektivisering och kvalitetssäkring, vilket givetvis gynnar skogsägaren.  

 

Bilderna visar detta:

  • Så här kan uppdragslistan se ut för en skördarförare. Färgerna anger informationsstatusen på uppdraget.
  • En avverkning ritad av inköparen kompletterad med bro, basväg och kulturlämning tillagda i appen.
  • Entreprenören har planerat basvägar, stickvägar, broar och avlägg. Detta kan entreprenören sedan skicka till skördarföraren och skotarföraren.

 

Uppdragslista för skördarförare.      Avverkning ritad av inköparen. 

Entreprenören har planerat avverkningen. 

Dela gärna artikeln

Är du skogsägare?​

Sydved köper virke av dig som äger skog i södra Sverige. Vi erbjuder också skoglig service och rådgivning.

Jag vi​​​ll ...​​

Nyheter Skogssverige 

Hämtar in feed...

Fler nyheter via RSS​​​​​​

Just nu på Sydved.se
Artikelbild

Nygallrat utanför Brösarp

Gyllebo Skogsentreprenad har gjort en tredje gallring i ett tallbestånd utanför Brösarp.
Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

​Under 2000-talet har allt färre svenskar rört sig i skog och mark. Men nu vänder trenden. Friluftsfrämjandet noterar en rekordökning i medlemsantalet och barnen står på kö till Skogsmulle. Det är dags att återupptäcka utflykten!

Nya maskiner hos Persson Skog i Virserum

Nya maskiner hos Persson Skog i Virserum

Under 2018 har Persson Skog & Trädgård med bas i Virserum investerat i nyare maskiner. Det har gjort att produktionskapaciteten ökat avsevärt, och för att klara det så investerade man även i en ny skotare.
Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du få en större inblick i ditt skogsägande? Då kan du passa på och gå en grundkurs i att äga skog. Sydveds Fredrik Samuelsson är en av föredragshållarna under fem innehållsrika sommardagar i Hjortseryd.
Älgryggbiff med syltade kantareller och madeirasås

Älgryggbiff med syltade kantareller och madeirasås

​Här bjuder vi på en festlig rätt som passar alldeles utmärkt till nyårsfirandet eller till någon annan av helgerna.

Full fart på virkestransporterna!

Full fart på virkestransporterna!

En av Skogslogistiks timmerbilar lastar bok i det härliga vintervädret.
Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Stormen Alfrida fällde minst 500 000 skogskubikmeter skog visar Skogsstyrelsens första övergripande inventering. Hårdast drabbat är Stockholms län.
Se upp för granbarkborren i vår!

Se upp för granbarkborren i vår!

Allt tyder på att vi under 2019 får hantera omfattande angrepp av granbarkborren i södra Sverige. Nu är barkborrarna invintrade, men för att ligga steget före och kunna agera snabbt i vår kan du som skogsägare redan i vinter kartlägga områden i din skog där du upptäckt angrepp av barkborren.
Hannah Elversson – med passion för jakt

Hannah Elversson – med passion för jakt

​Jakten intresserar allt fler i Sverige. Hannah Elversson är en av dem som längtar efter att jaktsäsongen ska dra i gång. "Det är en speciell känsla av frihet blandat med spänning när man sitter där på jaktpasset hundra procent fokuserad och väntar", säger hon.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.
Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Virkesköpare till distrikt Falköping: Vill du bli en Sydvedare?

Sydved satsar framåt och söker nu två virkesköpare till områdena kring Tidaholm och Borås, inom distrikt Falköping.
Sommarjobba på Sydved sommaren 2019?

Vi söker sommarjobbare till Sydved!

Vill du jobba på Sydved i sommar? Nu söker vi ett antal sommarjobbare till våra distriktskontor. Ett jobb som kan ge dig värdefull erfarenhet och viktiga kontakter för framtiden.
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare. Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.