Gör så här
Degen
Värm mjölken så att den blir fingervarm, cirka 37 grader. Smula ner jästen i en stor skål. Häll över mjölken, smör i bitar, socker och salt. Rör om.
Tillsätt mjölet men spara ca 1 dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, antingen i maskin eller för hand, tills den känns smidig.
Låt degen jäsa i bunken med en bakduk över i ca 30 minuter.
Häll upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 4 delar och kavla ut varje del till en avlång kaka.
Kanelfyllningen
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen och bred ett tunt lager på kakan. Rulla ihop den till en rulle och skär i bitar.
Lägg bitarna med snittytan upp i pappersformar eller på plåtar med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa i ca 40 min under bakduk.
Sätt på ugnen till 225-250 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen, 5-10 minuter.
Testa också ...
Ett skonsamt sätt för fin brödglans är att spraya istället för att pensla – blanda äggula med pyttelite salt och vatten!