Sydved.se / Ett aktivt skogsbruk / Aktiv skogsskötsel / Prylarna för sommarjobbet i din skog
Inspiration
Prylarna för sommarjobbet i din skog

Prylarna för sommarjobbet i din skog

Dygnets ljusa timmar blir fler. Med det ökar också lusten att göra dagsverken. På nästa uppslag har vi samlat produkter för dig som laddar för att jobba på den egna gården, i den egna skogen och vill ha det senaste för sommarens pass.

​Stihl funktionströja advance

Speciellt framtagen för hårt kroppsarbete utomhus med sömlösa förstärkta partier för skydd och optimal kroppstemperatur. Transporterar effektivt bort fukt och torkar snabbt tack vare olika vattenavvisande och absorberande inner- och yttermaterial. Slitstarkt material med silverjoner
neutraliserar lukt. Pris: 425 kr på gardsman.se

StihlAdvance.jpg 

Pfanner arbetshandske

Pfanner Stretchflex Kepro är en kvalitetshandske för arbete och jakt gjord av mjukt getskinn och stretch. Förstärkt med kevlar på de mest utsatta ställena. Pris: 159 kr på skogsmarken.com

Pfanner1.jpg 

Peltor/3m hörselskydd med hjälmfäste

En riktig lyxvariant av hörselkåpor som också passar till huggarhjälm. Dämpar skadliga impulsljud och har en mycket sofi stikerad medhörningsfunktion. Omgivningsljud hörs tydligt och samtal kan
föras normalt. Medhörningen kan vara aktiv samtidigt som du pratar i telefon eller lyssnar på musik eller radio. Konst ruktionen med dubbla skal skyddar elektroniken i hörselskyddet. Har bluetooth, dynamiska högtalare, minnesfunktion för radiokanaler. Pris: 2975 kr på proffsmagasinet.se

Peltor.jpg 

Husqvarna 545FX

Nyhet från Husqvarna som gör röjjobbet mer effektivt. En lätthanterlig röjsåg med hög prestanda och unika ergonomiska lösningar med mycket låga vibrationer. Fösta röjsågen med AutoTune som är Husqvarnas elektroniskt styrda förgasare. AutoTune justerar själv förgasaren utifrån miljön den används i och beroende på bensinkvalitet. Pris: 7 995 kr på maskinklippet.se

HVA545FX.jpg 

Sthil filset

Filset samlat i en praktisk väska som enkelt kan sättas på verktygsbältet. I setet ingår filhållare med rundfil, flatfil, ryttarmall för att kontrollera filvinklar och tandlängd på kedjan. Kan också användas till rengöring av nit- och oljehål på svärdet. Pris: 245 kr på granngarden.se

FILSET_I.jpg 

Husqvarna skogsjacka, technical extreme

Skogsjacka utformad för långa arbetspass i de mest krävande miljöer.
Lätta tyger som andas och förböjda armbågar för bättre rörlighet.
Ventilationsöppningar på oket och i sidorna håller kroppen sval vid
hårt arbete. Äntligen även i dammodell. Pris: 2 795 kr på liljekvists.com

HVAExtremedam.jpg 

Murrikka stekhäll

Laga mat i skogen till hela skogsarbetargänget. Antingen med medföljande gasolbrännare eller med hällen direkt över öppen eld. Pytt-i-pannan har aldrig smakat godare. Pris: 2696 kr (58 cm inkl. gasolbrännare och skyddsöverdrag) på outnorth.se

Murrikka stekhäll 

Värmlandsborren

Uppgradera i planteringsskogen. Klassisk planteringsborr med skarpslipat, härdat blad. Pris: 645 kr på granngarden.se

Värmlandsborren 

Kindling cracker vedklyv

För säkrare vedklyvning i mindre skala. Tillverkad i gjutjärn. Säker och enkel klyvning då du inte behöver någon yxa utan bara slår med en liten slägga/hammare. Fästes på valfri yta, till exempel huggkubbe. Pris: 1290 kr på skogma.se

Kindling cracker vedklyv  

Dela gärna artikeln

Är du skogsägare?​

Sydved köper virke av dig som äger skog i södra Sverige. Vi erbjuder också skoglig service och rådgivning.

Jag vi​​​ll ...​​
Just nu på Sydved.se

Virkesköpare till distrikt Falköping: Vill du bli en Sydvedare?

Sydved satsar framåt och söker nu två virkesköpare till områdena kring Tidaholm och Borås, inom distrikt Falköping.
Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Bästa kollen på din skog får du med en skogsbruksplan. Ett smart verktyg för dig som vill bedriva ett aktivt skogsbruk.
Vid jägarbrasan i blek decembersol

Vid jägarbrasan i blek decembersol

Dagarna blir allt kortare och det känns viktigt att ta vara på varje solglimt i december. För den frilufts- och jaktintresserade är det mycket värt att kunna fånga dagen och njuta av en stunds småviltsjakt nu när jakten på högvilt börjar klinga ut.
Udda träd i skogarna kring Kalmar

Udda träd i skogarna kring Kalmar

​Ibland händer det, när vi är ute och tittar på skog eller planerar för skogliga åtgärder, att vi stöter på träd som avviker från det normala.
Föryngringsavverkning av tall

Föryngringsavverkning av tall

När cirkeln ska slutas och en tallskog föryngras måste man börja med att välja föryngringsmetod. Du väljer då mellan naturlig föryngring, frösådd eller plantering av täckrotplantor. Avvecklingen av tallbeståndet anpassas sen därefter.
Skogsbränsle från liten avverkning värmer 3 - 4 villor

Skogsbränsle från liten avverkning värmer 3-4 villor

Fler och fler skogsägare tar ut grot, grenar och toppar, när de slutavverkar i sin skog. En förhållandevis liten avverkning kan ge en stor mängd energi.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.
Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin

Älggulasch med rönnbär, timjan och kummin

​En bra gryta som alltid går hem. Precis som en traditionell gulasch smakar den här rätten mycket kummin, men den har också smak av rönnbär, rökt paprika och timjan. Servera med en klick krämigt och ett långjäst bröd.

Aktivt 4-17 omslag_Sida_01.jpg

Nygallrat med produktionsfokus och mat för jakten

Bläddra i Sydveds magasin Aktivt Skogsbruk, och få  fakta och inspiration till ett aktivt skogsbruk.

Nyheter nära dig

Hämtar in nyheter...

Fler nyheter​​​​​​

Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Fakta miljö och naturvård

Fakta miljö och naturvård

​Skogen måste brukas på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt för att vara värdefull även för framtida generationer. Sydved förespråkar ett hållbart skogsbruk där det råder en balans mellan miljö och produktion.

Skogshare

Skogshare

​Skogsharen är skogens sprinter och kan komma upp i hastigheter på 70 km/h om en fara hotar. Bäst trivs skogsharen i gran- eller björkskogar med växlande vegetation, där den kan få både föda och skydd mot sina fiender.

Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Decemberljus som lyser upp i skogen

Decemberljus som lyser upp i skogen

Decemberljus i decembermörkret.
Skogslandet Sverige

Skogslandet Sverige

Vi bor i ett land med mycket skog. Halva Sveriges landyta, det vill säga runt 23 miljoner hektar är skog. Det finns ca privata 328 000 skogsägare i Sverige som tillsammans äger ca 12 miljoner hektar, den andra halvan ägs av skogsbolag och staten.

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.

Artikelbild

Byggnadsvård – hämta materialet från din egen skog

​Trä är byggnadsmaterialet för alla tider – och byggnadsvårdarens bästa vän. Nya träfiberbaserade isoleringsmaterial gör det lätt att renovera smart och hållbart. Och brädorna till panel och golv hämtas förstås ur egen skog. Det är lättare än du tror!