Sydved.se
Inspiration
Jaktpuls - rusta dig för höstens jakter

Jaktpuls – rusta dig för höstens jakter

En ny spännande jaktsäsong väntar. Och känner du dig inte riktigt färdigrustad än, så får du några tips här...

​En balanserat varm kropp

Underställströjor från Woolpower håller kroppen varm samtidigt som svett transporteras bort. Tröja med polo och kort dragkedja, 750 kr. I serien Lite, som är ett tunnare alternativ, finns rundhalsad tröja med hela 80 procent merinoull. Passar speciellt den som rör sig mycket, 650 kr. woolpower.se.

Crewneck LITE.jpg7222_red_W.jpg 

Retrotermos för skogslivStanley_Classic_Vacuum_Bottle_1L_Black_014_00[1470x849].jpg

En termos som håller kafet varmt i många, många timmar är uppskattat vid uteliv i skogen. Stanleys termos Classic i retrostil, som rymmer 1 liter, finns för 445 kr på addnature.com.

 

Smidigare jakt

T5_NY kopiera.jpgEfterlängtat av många tax- och terrierägare är nya gps-halsbandet Garmin T5 mini. Mindre och lättare än det vanliga halsbandet, men med samma funktioner. Smidigare jakt för alla mindre jakthundar! Finns på jaktia.se.

 

 

Skärpa i snabba lägen

Kikarsikte med avancerad fiberoptik och flera intelligenta funktioner, som självbelyst siktessystem, för de mest krävande miljöerna. Nya Trijicon Accupoint 1-6×24 är perfekt för höstens drevjakter! Från 15 900 kr på jaktia.se.

Accupoint 1-6-x24 kopiera ny.jpg 

Komfortabel gångkompis

Varma och sköna stövlar är ett måste för jägaren. Aigle Parcours , med 3-komponentsula och stötabsorberande kudde i hälen, passar perfekt för jakt och vandring. För 1 495 kr på jaktia.se. Finns även i fodrad vintervariant, med 4,5 mm neopren ca 2 595 kr.98727_Parcours 2.jpg

Slitstark och ljudlös

Ny slitstark och praktisk stolsryggsäck (25 liter) med många fack från Härkila. I vattenavvisande meltonull och med kraftig aluminiumram. Avtagbar vapenhållare som kan monteras på stolens rygg eller på sidan av stolen. Regnskydd följer med. Härkila Metso kostar ca 2 195 kr.

38010433864_f01 kopiera.jpg 

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se
Artikelbild

Nygallrat utanför Brösarp

Gyllebo Skogsentreprenad har gjort en tredje gallring i ett tallbestånd utanför Brösarp.
Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

​Under 2000-talet har allt färre svenskar rört sig i skog och mark. Men nu vänder trenden. Friluftsfrämjandet noterar en rekordökning i medlemsantalet och barnen står på kö till Skogsmulle. Det är dags att återupptäcka utflykten!

Nya maskiner hos Persson Skog i Virserum

Nya maskiner hos Persson Skog i Virserum

Under 2018 har Persson Skog & Trädgård med bas i Virserum investerat i nyare maskiner. Det har gjort att produktionskapaciteten ökat avsevärt, och för att klara det så investerade man även i en ny skotare.
Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du få en större inblick i ditt skogsägande? Då kan du passa på och gå en grundkurs i att äga skog. Sydveds Fredrik Samuelsson är en av föredragshållarna under fem innehållsrika sommardagar i Hjortseryd.
Mustig gulaschsoppa

Mustig gulaschsoppa

Efter en härlig tur i skidspåret eller en rask promenad i skogen kan man behöva fylla på energin. Njut av en mustig gulaschsoppa med doft av kummin efter välförrättat värv.

Full fart på virkestransporterna!

Full fart på virkestransporterna!

En av Skogslogistiks timmerbilar lastar bok i det härliga vintervädret.
Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Stormen Alfrida fällde minst 500 000 skogskubikmeter skog visar Skogsstyrelsens första övergripande inventering. Hårdast drabbat är Stockholms län.
Se upp för granbarkborren i vår!

Se upp för granbarkborren i vår!

Allt tyder på att vi under 2019 får hantera omfattande angrepp av granbarkborren i södra Sverige. Nu är barkborrarna invintrade, men för att ligga steget före och kunna agera snabbt i vår kan du som skogsägare redan i vinter kartlägga områden i din skog där du upptäckt angrepp av barkborren.
Hannah Elversson – med passion för jakt

Hannah Elversson – med passion för jakt

​Jakten intresserar allt fler i Sverige. Hannah Elversson är en av dem som längtar efter att jaktsäsongen ska dra i gång. "Det är en speciell känsla av frihet blandat med spänning när man sitter där på jaktpasset hundra procent fokuserad och väntar", säger hon.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.

Nyheter nära dig

Hämtar in nyheter...

Fler nyheter​​​​​​

Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Virkesköpare till distrikt Falköping: Vill du bli en Sydvedare?

Sydved satsar framåt och söker nu två virkesköpare till områdena kring Tidaholm och Borås, inom distrikt Falköping.
Sommarjobba på Sydved sommaren 2019?

Vi söker sommarjobbare till Sydved!

Vill du jobba på Sydved i sommar? Nu söker vi ett antal sommarjobbare till våra distriktskontor. Ett jobb som kan ge dig värdefull erfarenhet och viktiga kontakter för framtiden.
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare. Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.