Sydved.se
Inspiration
Jaktpuls - rusta dig för höstens jakter

Jaktpuls – rusta dig för höstens jakter

En ny spännande jaktsäsong väntar. Och känner du dig inte riktigt färdigrustad än, så får du några tips här...

​En balanserat varm kropp

Underställströjor från Woolpower håller kroppen varm samtidigt som svett transporteras bort. Tröja med polo och kort dragkedja, 750 kr. I serien Lite, som är ett tunnare alternativ, finns rundhalsad tröja med hela 80 procent merinoull. Passar speciellt den som rör sig mycket, 650 kr. woolpower.se.

Crewneck LITE.jpg7222_red_W.jpg 

Retrotermos för skogslivStanley_Classic_Vacuum_Bottle_1L_Black_014_00[1470x849].jpg

En termos som håller kafet varmt i många, många timmar är uppskattat vid uteliv i skogen. Stanleys termos Classic i retrostil, som rymmer 1 liter, finns för 445 kr på addnature.com.

 

Smidigare jakt

T5_NY kopiera.jpgEfterlängtat av många tax- och terrierägare är nya gps-halsbandet Garmin T5 mini. Mindre och lättare än det vanliga halsbandet, men med samma funktioner. Smidigare jakt för alla mindre jakthundar! Finns på jaktia.se.

 

 

Skärpa i snabba lägen

Kikarsikte med avancerad fiberoptik och flera intelligenta funktioner, som självbelyst siktessystem, för de mest krävande miljöerna. Nya Trijicon Accupoint 1-6×24 är perfekt för höstens drevjakter! Från 15 900 kr på jaktia.se.

Accupoint 1-6-x24 kopiera ny.jpg 

Komfortabel gångkompis

Varma och sköna stövlar är ett måste för jägaren. Aigle Parcours , med 3-komponentsula och stötabsorberande kudde i hälen, passar perfekt för jakt och vandring. För 1 495 kr på jaktia.se. Finns även i fodrad vintervariant, med 4,5 mm neopren ca 2 595 kr.98727_Parcours 2.jpg

Slitstark och ljudlös

Ny slitstark och praktisk stolsryggsäck (25 liter) med många fack från Härkila. I vattenavvisande meltonull och med kraftig aluminiumram. Avtagbar vapenhållare som kan monteras på stolens rygg eller på sidan av stolen. Regnskydd följer med. Härkila Metso kostar ca 2 195 kr.

38010433864_f01 kopiera.jpg 

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.
Axel Salbo är ny skogshuggare på distrikt Älmhult.

Ny skogshuggare anställd hos distrikt Älmhult

Distrikt Älmhult utökar nu sitt eget lag av skogshuggare och nyanställer Axel Salbo. Sydved har under en längre tid sett en ökad efterfrågan av kompetenta skogshuggare för ädellövsavverkning från skogsägare runt om i Skåne och Blekinge. Nu kan vi ge en bättre service till alla.
Ekorre

Ekorre

Kan det vara så att det är den omtyckta barnvisan "Ekorr’n satt i granen" som har fått många av oss att hysa en speciell förkärlek för denna livliga trädklättrare med röda örontofsar och stor yvig svans?

Tomtelycka och framtidstro på Skeinge Säteri

Tomtelycka och framtidstro på Skeinge Säteri

På Skeinge Säteri hade familjen Brunnström precis genomfört ett generationsskifte när ödet drog ur proppen. I valet mellan fritt fall och hårt arbete valde Katarina Brunnström det senare och nu är livspusslet på Skeinge omlagt. Annorlunda, men lika vackert.

Kniven – alla verktygs moder

Kniven – alla verktygs moder

​Alla har en, och alla använder den flera gånger om dagen. Så är det i dag och så har det varit i tusentals år. Det handlar om kniven, alla verktygs moder.

Checklista för distansskogsägaren

Checklista för dig som äger skog på distans

​Här får du som äger skog på distans, och kanske inte besöker din fastighet så ofta, tips på skogliga aktiviteter som det är bra att ha koll på.

Baka en knäckig äppelpaj med höstens äpplen.

Knäckig äppelpaj med havregryn

Ta vara på äppelskörden från din trädgård och baka en knäckig och vansinnigt god äppelpaj, som du kan bjuda vännerna på! Godast blir det att servera med hemlagad vaniljsås eller glass.

Hållbar utveckling: 5 heta områden för forskning

Hållbar utveckling: 5 heta områden för forskning

​Cross Laminated Timber (CLT), kompositmaterial , mikrofibrillär cellulosa, lignin och textilier är fem områden där det sker skoglig forskning.

Aktivt 4-17 omslag_Sida_01.jpg

Nygallrat med produktionsfokus och mat för jakten

Bläddra i Sydveds magasin Aktivt Skogsbruk, och få  fakta och inspiration till ett aktivt skogsbruk.

Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Morgonen gryr på älgpasset i Harshult
Sydveds VD Lars gabrielsson var en av föredragshållarna på skogskvällen i Hässleholm.

Välbesökt skogskväll i Hässleholm

Torsdagen den 8 november hölls en skogskväll i Hässleholm.
Framgångsfaktorer för en lyckad slutavverkning

Framgångsfaktorer för en lyckad slutavverkning

Sakta rullar jag fram på skogsbilvägen. Och precis längs vägen ser jag Torgny Pettersson i sin skördare. Vi ska tillsammans med skogsägare Karl von Schewen och Sydveds inköpare Carl-Erik Ohlsson prata framgångsfaktorer i en lyckad slutavverkning.

Fakta skogsbränsle

Fakta skogsbränsle

​Biobränsle är ett miljömässigt uthålligt bränsle som mer och mer ersätter olja och kol för uppvärmning och elproduktion. Med stor sannolikhet kommer vi i framtiden att se en ökad efterfrågan av denna energikälla.

Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Artikelbild

Distrikt Jönköping utbildas i kultur- och miljöhänsyn

Sydveds distrikt Jönköping har i veckan genomfört en grönt kort-utbildning, för att öka kunskapen om värden i skogen som rör kultur och miljö. Utbildningen är ett krav för att kunna bedriva ett certifierat skogsbruk.
Skogen konung

Skogens konung

​En mycket ståtlig herre vilar ut i mossan. ​Denna granna tjur sågs i Härna. Kan han ha överlevt jakten?

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.

Sydved söker entreprenörer för avverkning.

Sydved söker entreprenörer för avverkning

​Sydved söker entreprenörer för avverkning i främst västra Blekinge. Avverkningarbetet i området avser gallring av barr och löv samt slutavverkning.