Sydved.se
Möt Sydved
Johan Bergman, i mitten, är ny inköpare i Tingsryds kommun.

Peter Karlsson, Johan Bergman och Daniel Medin.

Johan Bergman – ny inköpare i Tingsryds kommun

Vi hälsar Johan Bergman välkommen som ny virkesinköpare på Sydveds distrikt Älmhult. Johan börjar måndagen den 22 augusti och är därefter kontaktperson för dig som har skog inom framförallt Tingsryds kommun.

​En regnig dag innan semestern träffades Sydved "Team Tingsryd" på Mårdslycke i utkanten av Tingsryds samhälle för lunch och gemensamt foto.

Förutom Johan, som är ny Sydvedsinköpare, består teamet av entreprenören Peter Karlsson, Hovmantorp Service Entreprenad AB, som avverkar med två skördare åt Sydved i området. Det är en John Deere 1170 samt en beståndsgående Rottne H8 för klenare gallringar. 

Bröderna Medin transporterar

När virket kommer ut till bilväg är det Medins Tunglyft från Moheda som hämtar virket och transporterar det till industrin med en av sina blå virkesbilar. För dagen representerat av Daniel Medin, men i ägarstaben ingår även brodern Christian Medin.

Skogsingenjör med gedigen erfarenhet

Johan Bergman är utbildad skogsingengör och har tidigare bland annat arbetat som virkesinköpare, produktionsledare och skogsförvaltare och har en gedigen erfarenhet från sydsvenskt skogsbruk. Senast har Johan drivit ett enskilt konsultbolag inom skog och skogsbruk sammankopplat som ombud åt ett skogsvårdsföretag.

Två sönerna och golfen

På fritiden ägnar sig Johan, som tidigare var en hängiven jägare, främst åt familjen och de två sönerna. Han spelar också golf och slipar på sitt handicap på greener och fairways.

Är du i behov av skoglig rådgivning, vill sälja virke eller bara vill diskutera augustis bockjakt eller Henrik Stensson avslutande golfrunda på OS i Rio. Tveka då inte att ta kontakt med Johan. 

Du når Johan på telefonnummer: 010-46 785 82.

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se
Rekordstora angrepp av granbarkborre även nästa år

Rekordstora angrepp av granbarkborre även nästa år

Även nästa år kommer skadorna av granbarkborre på skogen i Sydsverige att ligga på årets rekordnivåer. I bästa fall. Blir sommaren torr och varm kan skadorna femdubblas. Det visar nya beräkningar. Därför bildas nu en krisgrupp tillsammans med skogsbruket för att om möjligt begränsa skadorna.
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare. Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.
Hon är med och bekämpar barkborrarna

Hon är med och bekämpar granbarkborren

Kerstin Ström från Skogsstyrelsen i Växjö, är en av dem som jobbar med granbarkborrefrågan.
Udda träd i skogarna kring Kalmar

Udda träd i skogarna kring Kalmar

​Ibland händer det, när vi är ute och tittar på skog eller planerar för skogliga åtgärder, att vi stöter på träd som avviker från det normala.
Se upp för granbarkborren i vår!

Se upp för granbarkborren i vår!

Allt tyder på att vi under 2019 får hantera omfattande angrepp av granbarkborren i södra Sverige. Nu är barkborrarna invintrade, men för att ligga steget före och kunna agera snabbt i vår kan du som skogsägare redan i vinter kartlägga områden i din skog där du upptäckt angrepp av barkborren.
En resa bakåt i tiden

En resa bakåt i tiden

En undanskymd jordkällargrund har huggits fram av ett maskinlag på distrikt Kalmar.
Julgranen, en riktigt grann ljusspridare.

Julgranen – från granruska till pyntad prydnad

​En grann ljusspridare. Förr var den ett tecken på julens ankomst och ett skydd mot onda krafter. Traditionen med julgran är djupt rotad hos oss svenskar och många av oss skulle inte kunna tänka sig en jul utan pyntad gran. Kan du historien om julgranen?

Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Dags att skaffa ny skogsbruksplan?

Bästa kollen på din skog får du med en skogsbruksplan. Ett smart verktyg för dig som vill bedriva ett aktivt skogsbruk.
Lussekatter till Luciafirandet

Lussekatter till Luciafirandet

​Lussekatter, lussebullar eller saffranskusar – kär bulle har många namn. Vad vore julen utan saffransbröd? Här får du ett recept på saftiga och goda bullar.

Kura skymning i vinter

Kura skymning i vinter

​Att "kura skymning" är en gammal nordisk tradition som är lätt att  ta till sig även för stressade nutidsmänniskor. En stunds lugn och stillhet innan ljusen tänds och kvällens sysslor tar vid.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.