Sydved.se
Möt Sydved
Leverantörer på shoppingresa till Ullared.

Leverantörer på shoppingresa till Ullared

Distrikt Aspa bjuder leverantörer på shoppingresa till Ullared varje år. Fyra bussar gick från Örebro och Gullspång.

​Distrikt Aspa bjuder varje år leverantörer på en shoppingresa till Ullared. Tre bussar från Örebro åkte ner den 23 november. Det är en lång resa så en buss startade redan vid kl. 02.30 med inköpare Andreas Appelbring. Allt för att komma ner tidigt så att resenärerna skulle få extra tid att handla på.

Den 24 november gick en buss med inköpare Stefan Andersson. Den startade kl. 05.00 i Gullspång med stopp i Lyrestad, Hassle utanför Mariestad och Skövde för att ta med leverantörer. Vid VIP i Mullsjö var det som vanligt kaffepaus  en halvimme, så man kunde sträcka på benen och få kaffe och fralla.

Shoppingdax

Vid ankomsten till Gekås hämtade alla en shoppingvagn. Numrerade så att det är lättare att hitta den om någon flyttar den eller skulle ta fel ...

Innan shoppingen börjar får resenärerna ta sig till  kundtjänst där de får en matbiljett, som de sedan kan lösa in på restaurangen. Denna gången var det inte så mycket folk, så man kunde lätt ta sig fram till de varor man tänkt sig. Leksaker, julgrejer och husgeråd är det som fyller vagnarna mest vid denna tiden på året.

Lunch och rast

Runt 12-tiden börjar folk dras sig mot  ingången till restaurangen. Det finns ett stort lagerutrymme där man kan parkera sin vagn. Det är många maträtter att välja på och sen slå sig ner en stund och vila benen och kolla sin köplista och se vad man inte hittat ännu. Efter lunchen är det bara att leta vidare efter det man saknade på sin lista.

Hemresan

Denna gången var det inte så mycket folk, så man behövde inte ställa sig i kassakön så tidigt.          Kl. 16.00 gock bussarna hemåt igen och då gäller det att man kommer i tid och har skrivit namn och avstigningsort på kassarna, så att chauffören lätt kan hitta rätt kasse vid hemkomsten. Vid hemresan blev det ytterligare ett kaffestopp vid Mullsjö, så att chauffören fick sin rast i körjournalen.

Väl hemma igen, lite sent, men nöjda och glada resenärer fyllde sina  bilar med allt de köpt på Ullared denna gången.  

Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild
Artikelbild

Överst: Tidig morgon i Hassle och kaffekön i Mullsjö
Nederst: Kassakön med fulla korgar och hemlig beundrare till Morgan.

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se
Ett hektiskt yrkesliv i storstaden

Bekymmersfritt skogsägande på distans

​Ett hektiskt yrkesliv i storstaden lämnar inte mycket tid över för röjning och plantering. Ändå kan man ha ett bekymmersfritt skogsägande på distans. Per och Åsa Hultengård har hittat rätt balans mellan eget arbete och köpta tjänster. Det ska vara roligt att äga skog!

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.
Artikelbild

Benchmarking mellan distrikten: klengallring och skogsbränsle

Lite för sällan får vi Sydvedare, fyllda med skoglig erfarenhet, tillfälle att utbyta erfarenheter och goda idéer i skogsskötselfrågor till nytta för ditt skogsbrukande. Helt nyligen gavs dock ett sånt tillfälle, då distrikt Älmhult gästade den östra delen av distrikt Hylte för att diskutera klengallring och uttag av skogsbränsle.
Fladdermusen - den nattlige jägaren

Fladdermusen – den nattlige jägaren

​Fladdermöss anses av många vara mystiska och lite skrämmande. Kanske för deras utseende och nattliga vanor? Här bekantar vi oss med våra svenska  fladdermöss som enbart livnär sig på insekter.

Framgångsfaktorer för en lyckad slutavverkning

Framgångsfaktorer för en lyckad slutavverkning

Sakta rullar jag fram på skogsbilvägen. Och precis längs vägen ser jag Torgny Pettersson i sin skördare. Vi ska tillsammans med skogsägare Karl von Schewen och Sydveds inköpare Carl-Erik Ohlsson prata framgångsfaktorer i en lyckad slutavverkning.

Vildsvinsjärpar

Vildsvinsjärpar - vilt och vackert

Vilt och vackert på tallriken. Ackompanjerat med ett glas rött vin blir detta en smakfull middag till helgen. Anders Levén delar med sig av ett av sina spännande recept på vildsvin.

Mat över öppen eld

Mat över öppen eld

​Laga mat över den öppna elden är lika härligt på långvandringen som på dagsutflykten. Och allting smakar ju som bekant bättre med utomhusluften som krydda.

Lek och artkunskap ska ge unga bättre skogskunskap

Lek och artkunskap ska ge unga bättre skogskunskap

​250 blivande förskollärare. Två dagar. Sex stationer. En bokskog. Det var minst sagt ett intensivt schema när branschorganisationen Skogen i Skolan testade ett nytt grepp för att nå framtidens pedagoger.

Aktivt 4-17 omslag_Sida_01.jpg

Nygallrat med produktionsfokus och mat för jakten

Bläddra i Sydveds magasin Aktivt Skogsbruk, och få  fakta och inspiration till ett aktivt skogsbruk.

Nyheter nära dig

Hämtar in nyheter...

Fler nyheter​​​​​​

Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Sydveds VD Lars gabrielsson var en av föredragshållarna på skogskvällen i Hässleholm.

Välbesökt skogskväll i Hässleholm

​Torsdagen den 8 november hölls en skogskväll i Hässleholm. ​Ett hundratal personer kom till Sydveds skogskväll i Hässleholm, som ägde rum på kulturhuset.​

Fakta gallring

Fakta gallring

​Gallring är den viktigaste åtgärden du kan göra i skogen. Genom att ta ut svaga och skadade träd och koncentrera tillväxten till de mest kvalitativa stammarna skapar du ett värdefullt bestånd. Dessutom kan du göra lönsamma virkesuttag flera gånger under skogens omloppstid.

Östsibirisk laika

Östsibirisk laika

​Full av liv och kraft är denna Taigans jakthund nummer ett. Snabbtänkt jaktsätt parat med mod och skärpa är signumet när laikan jagar. Hemma är det en mjuk och familjekär hund som är trogen sin ägare och sitt hus.

Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Artikelbild

Spår från en gammal järngruva

Sydvedaren Daniel Axelsson gjorde en ovanlig upptäckt i trakterna kring Ramkvilla. Insprängt bland träden hittade han tunnel eller en så kallad "stollgång".
Sundbergs Åkeri har gått över till det förnybara bränslet HVO.

HVO – klimatsmart bränsle som ger miljövänligare transporter

​Sundbergs Åkeri, som transporterar virke åt Sydved, har helt gått över till det förnybara bränslet HVO. Ett klimatsmart alternativ till fossil diesel som kommer att sänka lastbilarnas koldioxidutsläpp med upp till 90 procent.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.

Skogskväll med inslag av energi och ekonomi i Bottnaryd.

Skogskväll i Bottnaryd

Torsdagen den 8 november anordnades en välbesökt skogskväll i Bottnaryd, med inslag av ekonomi och energi. Uppemot hundra skogsägare från närområdet strålade samman under denna kväll.