Sydved.se
Inspiration
Prylarna för sommarjobbet i din skog

Prylarna för sommarjobbet i din skog

Dygnets ljusa timmar blir fler. Med det ökar också lusten att göra dagsverken. På nästa uppslag har vi samlat produkter för dig som laddar för att jobba på den egna gården, i den egna skogen och vill ha det senaste för sommarens pass.

​Stihl funktionströja advance

Speciellt framtagen för hårt kroppsarbete utomhus med sömlösa förstärkta partier för skydd och optimal kroppstemperatur. Transporterar effektivt bort fukt och torkar snabbt tack vare olika vattenavvisande och absorberande inner- och yttermaterial. Slitstarkt material med silverjoner
neutraliserar lukt. Pris: 425 kr på gardsman.se

StihlAdvance.jpg 

Pfanner arbetshandske

Pfanner Stretchflex Kepro är en kvalitetshandske för arbete och jakt gjord av mjukt getskinn och stretch. Förstärkt med kevlar på de mest utsatta ställena. Pris: 159 kr på skogsmarken.com

Pfanner1.jpg 

Peltor/3m hörselskydd med hjälmfäste

En riktig lyxvariant av hörselkåpor som också passar till huggarhjälm. Dämpar skadliga impulsljud och har en mycket sofi stikerad medhörningsfunktion. Omgivningsljud hörs tydligt och samtal kan
föras normalt. Medhörningen kan vara aktiv samtidigt som du pratar i telefon eller lyssnar på musik eller radio. Konst ruktionen med dubbla skal skyddar elektroniken i hörselskyddet. Har bluetooth, dynamiska högtalare, minnesfunktion för radiokanaler. Pris: 2975 kr på proffsmagasinet.se

Peltor.jpg 

Husqvarna 545FX

Nyhet från Husqvarna som gör röjjobbet mer effektivt. En lätthanterlig röjsåg med hög prestanda och unika ergonomiska lösningar med mycket låga vibrationer. Fösta röjsågen med AutoTune som är Husqvarnas elektroniskt styrda förgasare. AutoTune justerar själv förgasaren utifrån miljön den används i och beroende på bensinkvalitet. Pris: 7 995 kr på maskinklippet.se

HVA545FX.jpg 

Sthil filset

Filset samlat i en praktisk väska som enkelt kan sättas på verktygsbältet. I setet ingår filhållare med rundfil, flatfil, ryttarmall för att kontrollera filvinklar och tandlängd på kedjan. Kan också användas till rengöring av nit- och oljehål på svärdet. Pris: 245 kr på granngarden.se

FILSET_I.jpg 

Husqvarna skogsjacka, technical extreme

Skogsjacka utformad för långa arbetspass i de mest krävande miljöer.
Lätta tyger som andas och förböjda armbågar för bättre rörlighet.
Ventilationsöppningar på oket och i sidorna håller kroppen sval vid
hårt arbete. Äntligen även i dammodell. Pris: 2 795 kr på liljekvists.com

HVAExtremedam.jpg 

Murrikka stekhäll

Laga mat i skogen till hela skogsarbetargänget. Antingen med medföljande gasolbrännare eller med hällen direkt över öppen eld. Pytt-i-pannan har aldrig smakat godare. Pris: 2696 kr (58 cm inkl. gasolbrännare och skyddsöverdrag) på outnorth.se

Murrikka stekhäll 

Värmlandsborren

Uppgradera i planteringsskogen. Klassisk planteringsborr med skarpslipat, härdat blad. Pris: 645 kr på granngarden.se

Värmlandsborren 

Kindling cracker vedklyv

För säkrare vedklyvning i mindre skala. Tillverkad i gjutjärn. Säker och enkel klyvning då du inte behöver någon yxa utan bara slår med en liten slägga/hammare. Fästes på valfri yta, till exempel huggkubbe. Pris: 1290 kr på skogma.se

Kindling cracker vedklyv  

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se
Ingen kan gallring som vi

Ingen kan gallring som vi

​Just nu har vi ett starkt erbjudande för din gallring. För mer informationom vilka fördelar det innebär i just din skog är du välkommen att vända dig direkt till din Sydvedare. Klicka på kartan överst på sidan så hittar du din Sydvedare.

Stora Enso och Gasum ingår samarbete om att göra förnybar energi av spillvatten.

Satsning på biogas på Nymölla: förnybar energi av spillvatten

​Stora Enso och energibolaget Gasum bygger en biogasanläggning vid Stora Ensos pappersbruk i Nymölla. Anläggningen kommer att förvandla brukets spillvatten till förnybar energi.

Sydved söker en logistiker

​Vill du jobba i en framtidsbransch i ett av landets mest intressanta skogsföretag? Trivs du med att ha många olika kontakter och uppskattar ett varierande och fartfyllt jobb? Då kanske du är vår nya logistiker!

Sydved söker entreprenörer för avverkning.

Sydved söker entreprenörer för avverkning

​Sydved söker entreprenörer för avverkning i främst västra Blekinge. Avverkningarbetet i området avser gallring av barr och löv samt slutavverkning.

Artikelbild

Bland tomtar och troll i Bauerskogen

​Sagokonstnären John Bauer har mer än någon annan påverkat bilden av hur en svensk skog ska se ut. Med sina folkkära illustrationer för "Bland tomtar och troll" skildrade han skogens kraft och mystik på ett sätt som fortfarande förför.

Artikelbild

Nu är jakten i gång

Hösten börjar göra sitt intåg och i måndags drog älgjakten igång i de södra delarna av landet. I ett jaktlag i skogarna runt Älmhult är älgtjuren inte lovligt, men ett fotografi i farten förevigade händelsen.
Inspiration Äggmacka med avokado och chili

Äggmacka med avokado och chili

​Varför nöja sig med ett ägg rakt upp och ner? Gör lite mer av äggen i år! Testa äggmacka med avokade och chili.

Sydved: Tips och råd för dig som planterar i höst

Tips & råd för dig som höstplanterar

​Hann du inte med planteringen i våras? Ingen fara, på de flesta granmarker kan man plantera både höst och vår. Här ger vi dig några tips på hur du lyckas med planteringen.

Julgransskötsel i Degeberga

Julgransskötsel i Degeberga

Efter ett distriktsmöte gjorde distikt Hässleholm ett studiebesök hos Gunnars Granar i Degeberga. Tillsammans träffade distriktet Gunnar Göthner och besökte hans julgransodling som går under namnet Gunnars granar.​

Aktivt 4-17 omslag_Sida_01.jpg

Nygallrat med produktionsfokus och mat för jakten

Bläddra i Sydveds magasin Aktivt Skogsbruk, och få  fakta och inspiration till ett aktivt skogsbruk.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.

Nyheter nära dig

Hämtar in nyheter...

Fler nyheter​​​​​​

Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Kunskap Fakta röjning

Fakta röjning

Röjning innebär att man glesar ut i bestånden så att de bäst lämpade träden får större möjlighet att växa och utvecklas. Höjer kvaliteten och värdet på skogen, samtidigt som ekonomin i efterföljande gallringar förbättras.

Instagram: En vacker höstdag i skogen
Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Artikelbild

Fem snabba frågor med nya distriktschefen Mattias Sjödin

Möt Mattias Sjödin, ny distriktschef på distrikt Aspa. Ny på Sydved är han däremot inte, utan kommer senast från skogsbruksavdelningen i Jönköping.

Skogsdag i Ebbehult utanför Nybro. Skogsskötsel i fokus.

Skogsskötsel i fokus på skogsdag i Ebbehult

​Skogsskötsel och spår av sommarens torka var ämnen som engagerade besökarna på skogsdagen i Ebbehult den 28 september.

Sydved på Instagram: Nu 1000 följare!

1000 följare på Sydveds Instagram

​Nu firar vi att Sydved har fått 1000 följare på Instagram. Ett stort tack till alla som följer oss!

Artikelbild

Höstbetraktelse: Ibland gör det vackra ont

​Sydvedaren Tina delar med sig av sin betraktelse om hösten, och livet. På fritiden skriver hon bland annat i tidskriften Populär Poesi.

Skogsmård

Skogsmård

​Skogsmården finns i nästan hela Sverige och är nästan lika skicklig som ekorren på att klättra i träd och kasta sig mellan trädkronorna. Bäst trivs den i gammal skog där den både hittar skydd och varierad föda.

På Lugnås utanför Mariestad: Nygallrat med produktionsfokus

Nygallrat med produktionsfokus i Lugnås

​Med starkt produktionsfokus och åtta kilometers strandgräns mot Vänern är gallringen strategiskt viktig på Sjöberg. Rätt gallrad, i rätt tid får granen en rejäl skjuts i tillväxten och goda chanser att klara de friska vindarna. Möt  skogsägarna som gallrar tidigt för att få stabila bestånd.

Ljus framtid för skogsstudenter

Ljus framtid för skogsstudenter

​Stark konjunktur. Satsande industri. Ökad produktionskapacitet. Stora pensionsavgångar. Faktorer som tillsammans talar för att framtiden för dig som väljer en utbildning med skoglig inriktning är ljus. Attraktiva jobb på innovativa företag med etablerade varumärken väntar.