Sydved.se / Varför Sydved? / Jobb och karriär / Lediga jobb / Sydved söker affärsdriven virkeschef
Möt Sydved
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare.  Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

​Som virkeschef ansvarar du för avdelningen virke och logistik, med ett övergripande ansvar för att leda och vidareutveckla arbetet. Du är ansvarig för kontakterna i virkesfrågor mot Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö samt adjungerad i Sydveds styrelse. I branschgemensamma styrelser och organisationer är du Sydveds representant.

Huvudsakliga ansvarsområden

  • Kundansvarig mot ägarnas industrier
  • Virkesstrategier och virkesprognoser
  • Logistik och virkesflöde – från bilväg till industrierna
  • Förhandlings- och kundansvar vid centrala virkesaffärer, inklusive import/export
  • Omvärldsbevakning av virkesmarknaden
  • Upphandlingsansvarig av virkestransporter
  • Budget - och personalansvar
  • Virkesmätningsfrågor

Du rapporterar till VD och ingår i Sydveds ledningsgrupp. Tjänsten är placerad på Sydveds huvudkontor i Jönköping.

Din bakgrund

Vi söker dig som har lång erfarenhet från skogsbranschen, och då i synnerhet virkesmarknaden. Du har förmåga att identifiera nya affärsmöjligheter, men också att underhålla och utveckla befintliga affärer och leverantörsrelationer.

Arbetet ställer höga krav på din förmåga att förhandla och samarbeta, men också på strategiskt tänkande. Som person är du analytisk, handlingskraftig och har ett stort engagemang. Du är resultatinriktad och tycker om att sätta mål och följa upp dem.

Du har god förmåga att samordna, driva och utveckla din grupp på ett coachande och förtroendefullt sätt.

Vi vill att du har en adekvat skoglig eftergymnasial utbildning och med lång erfarenhet inom branschen. Tjänsten innebär en hel del resor, både inrikes och utrikes.

Ett av landets mest intressanta skogsföretag

Om du är rätt person erbjuder vi dig en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

Kontakta VD Lars Gabrielsson, tel. 070-267 90 39 om du vill veta mer.

Välkommen med din ansökan till ann-carin.torkelsson@sydved.se senast den 11 januari 2019.

Om Sydved

Sydved ägs av Stora Enso och Ahlstrom-Munksjö och är ett skogsföretag med starkt marknadsfokus, både vad gäller industrierna och skogsägarna inom vårt verksamhetsområde. Vår huvuduppgift är att försörja våra ägares industri med fiberråvara. Vi har ett starkt varumärke och arbetar för ett aktivt och hållbart skogsbruk.

Dela gärna artikeln

Just nu på Sydved.se
Artikelbild

Nygallrat utanför Brösarp

Gyllebo Skogsentreprenad har gjort en tredje gallring i ett tallbestånd utanför Brösarp.
Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

Ny trend: Nu återupptäcker vi utflykten

​Under 2000-talet har allt färre svenskar rört sig i skog och mark. Men nu vänder trenden. Friluftsfrämjandet noterar en rekordökning i medlemsantalet och barnen står på kö till Skogsmulle. Det är dags att återupptäcka utflykten!

Intervju med Sanna Gudmunsson, student från Stora Segerstad

Intervju med Sanna Gudmunsson, student från Stora Segerstad

Strax före jul var Stora Segerstad-studenten Sanna Gudmundsson på praktik hos oss på distrikt Älmhult. Sanna fick då följa med oss ut i skog och mark för att se och uppleva stora delar av en vanlig arbetsvardag.
Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du gå en grundkurs i att äga skog?

Vill du få en större inblick i ditt skogsägande? Då kan du passa på och gå en grundkurs i att äga skog. Sydveds Fredrik Samuelsson är en av föredragshållarna under fem innehållsrika sommardagar i Hjortseryd.
Mustig gulaschsoppa

Mustig gulaschsoppa

Efter en härlig tur i skidspåret eller en rask promenad i skogen kan man behöva fylla på energin. Njut av en mustig gulaschsoppa med doft av kummin efter välförrättat värv.

Artikelbild

Spår av varg i nysnön

En snöig morgon i januari såg Sydveds inköpare Christer Olsson dessa tydliga spår av varg precis framför sin bil.
Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Minst 500 000 skogskubikmeter fälldes av Alfrida

Stormen Alfrida fällde minst 500 000 skogskubikmeter skog visar Skogsstyrelsens första övergripande inventering. Hårdast drabbat är Stockholms län.
Se upp för granbarkborren i vår!

Se upp för granbarkborren i vår!

Allt tyder på att vi under 2019 får hantera omfattande angrepp av granbarkborren i södra Sverige. Nu är barkborrarna invintrade, men för att ligga steget före och kunna agera snabbt i vår kan du som skogsägare redan i vinter kartlägga områden i din skog där du upptäckt angrepp av barkborren.
Hannah Elversson – med passion för jakt

Hannah Elversson – med passion för jakt

​Jakten intresserar allt fler i Sverige. Hannah Elversson är en av dem som längtar efter att jaktsäsongen ska dra i gång. "Det är en speciell känsla av frihet blandat med spänning när man sitter där på jaktpasset hundra procent fokuserad och väntar", säger hon.

2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland.

Skogsstyrelsen: 2,5 miljoner kubikmeter skog angripet av granbarkborren i Götaland

Efter den torra sommaren har granbarkborren angripit cirka 2,5 miljoner kubikmeter skog i södra Sverige. Det visar resultaten från inventeringar som Skogsstyrelsen och skogsbruket gjort. Omfattningen är med god marginal den största som någonsin mätts upp i en inventering i Götaland och därför är det nu viktigt att skogsägarna agerar för att begränsa skadorna.
Är du skogsägare och vill sälja ditt virke?

Vill du sälja ditt virke?

​Är du skogsägare och vill sälja ditt virke? Kontakta då inköparen inom det område där du har din fastighet.

Vill du jobba på Sydved?
Gallring är vårt adelsmärke

Gallring är vårt adelsmärke

​Sydveds Gallringsakademi, en omfattande framtidssatsning för att vara främst inom gallring och driva utvecklingen i gallringsskogen.

Morgonen gryr på älgpasset i Harshult

Virkesköpare till distrikt Falköping: Vill du bli en Sydvedare?

Sydved satsar framåt och söker nu två virkesköpare till områdena kring Tidaholm och Borås, inom distrikt Falköping.
Sommarjobba på Sydved sommaren 2019?

Vi söker sommarjobbare till Sydved!

Vill du jobba på Sydved i sommar? Nu söker vi ett antal sommarjobbare till våra distriktskontor. Ett jobb som kan ge dig värdefull erfarenhet och viktiga kontakter för framtiden.
Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydved söker affärsdriven virkeschef

Sydveds virkeschef går efter många år på företaget i pension efter sommaren 2019. Vi söker nu hans efterträdare. Rätt person ges en utvecklande roll med stora möjligheter att påverka verksamheten vid ett av landets mest intressanta skogsföretag.

Distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning

Sydveds distrikt Jönköping söker entreprenörer för avverkning, i Jönköpings län och södra delarna av Östergötland. Arbetet i området avser både slutavverkning och gallring.

Film om gallring

​En viktig åtgärd i skogen är att gallra. I filmen berättar Sydveds skogsbruksutvecklare Anders Ehrenström om vilka fördelar det finns med att gallra och hur Sydved arbetar för att hålla inköpare och maskinförare uppdaterade i området.