Sydveds skogsägarapp Min skog

Sydveds app för skogsägare, Min skog, ger dig ännu bättre koll på din skog. Med appen i mobilen ser du fastighetsgränser när du strövar i din skog. Och med en skogsbruksplan blir nyttan ännu större. Du loggar in enkelt med mobilt BankID.

Med karta: identifiera gränser

Med appen i din smarta mobiltelefon (eller surfplatta) ser du olika fastighetsgränser. Har du en skogsbruksplan väljer du att ladda ner den, i annat fall visas din fastighetskarta.

När du strövar på din fastighet ser du i appen din position på kartan. Bra om du till exempel behöver identifiera några gränser innan en avverkning.

Med skogsbruksplan: få information om volym, ålder, åtgärder med mera

Skogsägare med skogsbruksplan har ännu större nytta av appen. Förutom gränser ser du också i vilken avdelning som du befinner dig i just då. När du klickar på avdelningen får du mer information; till exempel volym, ålder och åtgärdsförslag.

I skogen brukar det vara lättare att fundera på eventuella kommande åtgärder. Dags att gallra redan till sommaren, eller kanske först nästa år? Många frågor blir mycket lättare att besvara när verkligheten möter skogsbruksplanen.

Du kan köpa fastighetskartor från Metria, via appen Fastighetskartan. Dessa kartor sparas sedan under Mina fastigheter.

Se var du gått och hur långt

En annan funktion är spårningen.Starta den genom att klicka på vandrarfiguren i vita fältet. Du får då reda på exakt var du har gått och hur långt (ungefär som i Runkeeper eller liknande gps-tjänster)

Gör egna noteringar i kartan

Du kan också markera olika platser på kartan.

Exempel: på en tur i skogen ser du vindfällen som behöver upparbetas. Markera platsen med en "kartnål", gör en notering och komplettera med en bild, om du vill.

Informationen kan du sen skicka vidare till din Sydvedare. Eller bara meddela andra berörda om läget efter höststormen.

Och inför en gallring kanske du vill förtydliga att på just det här stället i beståndet så vill du ha kvar alla lövträd. Vanligt är också att markera jaktpass eller svampställen. Här finns en steg-för-steg-guide för hur du laddar upp punkter i appen för android och iOs-telefon.

Mäta och spara bilder

Mät sträcka och/eller areal. Bra om du vill veta hur stort ett visst område är eller om du funderar på att anlägga en väg och vill veta avståndet. Du kan spara ned bilder som du tagit i appen, direkt till din telefon eller surfplatta.

Logga in

Du kan logga in i Min skogsbruksplan med Mobilt BankID (som alternativ till inloggning med användarnamn och lösenord).

    Ladda ner Sydveds app för skogsägare

  • Vill du ha Sydved endast ett knapptryck bort i din mobil? Då kan du ladda ner Sydveds app för skogsägare, Min skog. Ett enkelt och smart sätt att få ännu bättre koll på sin skog.

    Appen finns både för iPhone och Android. Den laddas ner från App Store eller Google play. Den som riktar sig till skogsägare heter Min skog.