Sydveds app

Sydveds app ger dig som skogsägare ännu bättre koll på din skog. Med appen i mobilen ser du fastighetsgränser när du strövar i din skog. Och med en skogsbruksplan blir nyttan ännu större. Du loggar in enkelt med mobilt BankID.

Glöm inte ladda ner nya appen!

Sedan ett tid tillbaka har vi en ny app "Sydved" som ersätter vår tidigare app. Under en övergångsperiod har det gått att använda den gamla appen Min skog, men den har nu stängts ned helt. Så gå in på App Store eller Google Play och ladda ner den nya appen! (Du har samma inloggningsuppgifter till den nya appen som till den gamla.)

Logga in

Du kan logga in i appen med Mobilt BankID (som alternativ till inloggning med personnummer och lösenord).

Kartan i appen – ett bra hjälpmedel i skogen

När du loggat in i appen behöver du ladda ner din fastighet för att kunna se din fastighetskarta eller skogsbruksplan. Med appen i din hand kan du enkelt se din position och orientera dig på fastigheten och enklare hitta fastighetsgränser.

Med skogsbruksplan – få information om volym, ålder, åtgärder med mera

Skogsägare med skogsbruksplan har ännu större nytta av appen. Förutom gränser ser du också i vilken avdelning som du befinner dig i just då. När du klickar på avdelningen får du mer information; till exempel volym, ålder och förslag till åtgärd.

I skogen brukar det vara lättare att fundera på eventuella kommande åtgärder. Dags att gallra snart, eller kanske först om några år? Många frågor blir mycket lättare att besvara när verkligheten möter skogsbruksplanen.

Sydveds app med skogsbruksplan

Gör egna noteringar i kartan

Du kan markera olika platser på kartan.

Exempel: på en tur i skogen ser du vindfällen som behöver upparbetas. Markera platsen med en "kartnål" och gör en notering. Informationen kan du sen skicka vidare till din Sydvedare, med hjälp av "dela"-funktionen. Eller bara meddela andra berörda om läget.

Och inför en gallring kanske du vill förtydliga att på just det här stället i beståndet så vill du ha kvar alla lövträd. Det går också bra att markera jaktpass eller svampställen i appen.

Mäta sträcka eller areal

Det är bra om du vill veta hur stort ett visst område är eller om du funderar på att anlägga en väg och vill veta avståndet.