Inspiration / Mat och recept

Lingonchutney med sting

Publicerad 2021-06-22

Lingonsylt i all ära, men ibland kan man vilja göra något annat med lingonen. Testa denna lingonchutney med sting av chili och kajennpeppar. Perfekt till ost och kex!

Ingredienser

  • 350 g hackad gul lök
  • 150 g hackad röd lök
  • 1,2 kg lingon
  • 6 dl strösocker
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk salt
  • 4 krm kajennpeppar
  • 1 stor msk honung
  • 1-2 hackade röda chilifrukter

Gör så här

Lägg alla ingredienser i en gryta och koka på svag värme i 50 minuter. Häll upp på steriliserade burkar och förslut direkt. Låt chutneyn mogna i 1-2 veckor.

Recept: Helene Sjölin och Marie Nilsson

Foto: Anna Hållams