Aktuellt / Senaste nytt

Åkershults skogstjänst verkar i trakterna av Hylte

Publicerad 2021-04-21

Solen värmer på och jag avbryter Anders Larsson och Mattias Rickardsson mitt i markarbetet för lite bilder och frågor, och de välkomnar mig varmt!

Anders Larsson, till vänster, och Mattias Rickardsson.

Anders Larsson, till vänster, och Mattias Rickardsson.

Åkershults skogstjänst har varit aktiva sedan 1998, allt började med en skördare och sedan har de växt och erbjuder flera olika tjänster.

Deras skogliga entreprenad gör det mesta från gallring, avverkning samt högröjning och inspektion av skogsvägar. Även vägunderhåll och snöröjning erbjuder de vintertid. Markarbete kring hus, som till exempels grunder, avlopp samt trädgårdar är andra tjänster.

Anders är grundare av företaget och kan utföra det mesta av det företaget erbjuder. Mattias gör huvudsakligen stenläggning, husgrunder och avlopp, han fäller även övergrovt och kör skördare när det behövs.

Hylte kommun är deras huvudsakliga område men de drar sig inte för att gå över kommungränsen om det så behövs! I det skogliga jobbar de huvudsakligen mot Anders Persson på Sydved.

Jonas Boman

Jonas Boman

Jonas Boman, som är skördarförare sedan tio år tillbaka, trivs väldigt bra på företaget. Han är glad över att få bestämma sina arbetstider själv och på så sätt kunna ha flexibilitet för familjelivet.

En ny grävmaskin, Hitachi 135, är på gång, ny distriktschef hos Sydved samt en fullspäckad sommar gör att alla ser fram emot de kommande månaderna.

Det är ett riktigt trevligt gäng hos Åkershult skogstjänst och man blir välkomnad hos allihopa med gott snack, jag förstår att man trivs här!

Text och foto: Ambjörn Olsson