Aktuellt / Senaste nytt

Beställ din röjning direkt på webben!

Publicerad 2023-01-12

Sydved lanserar en helt ny digital tjänst för skogsägare. Nu kan du enkelt skapa ett underlag för din röjning och sen beställa den via webben. Snabbt och smidigt!

Sedan drygt ett år finns det nya affärsområdet Skogliga tjänster på Sydved, en framåtsyftande satsning för att bli ännu vassare på frågor och tjänster kopplat till just skogsvård.

– Vi är ju sedan länge ett fullserviceföretag som förutom att vi köper virke av skogsägare erbjuder flera olika skogliga tjänster, som till exempel rådgivning och hjälp i samband med plantering, röjning, skogsbruksplaner och skogsbilvägar, säger Anders Ehrenström på Skogliga tjänster.

Enkelt beställa röjning!

I mitten av januari lanserades en helt ny digital tjänst som gör att man med bara några knapptryck kan beställa skogsvård från Sydved.

– Först ut är röjningen. Du går in på dina privata sidor på Sydved, Min skog, och skapar ett beställningsunderlag. När vi har gått igenom beställningen som vi har fått från dig, skickar vi ett kontrakt som du godkänner direkt genom digital signering, säger Anders.

Det finns många fördelar med det här. Oavsett var du är – hemma, på kontoret eller kanske på resande fot – kan du beställa en röjning. Enkelt och smidigt, inte minst för att du får en bra överblick och kan göra det när passar dig bäst.

Plantor näst på tur

– Den här typen av tjänster finns ju redan inom en del andra branscher, till exempel i bankvärlden, så vi inser att vi också behöver erbjuda det för beställning av skogsvårdstjänster.

Röjningen kom först, men Sydved är redan i startgroparna för fler tjänster, inte helt osannolikt kommer det då handla om att beställa plantor via webben.

– Att vi satsar på det digitala betyder inte att kontakten med din Sydvedare kommer att försvinna. Vi vill kunna erbjuda en palett av möjligheter för skogsägaren att göra affärer, digitalt, på telefon eller över en kopp kaffe i skogen, säger Anders Ehrenström.

Ny tjänst från Sydved, beställ din röjning direkt från webben.

Nu kan du beställa din röjning direkt från Sydveds webb, smidigt och enkelt.

Så här gör du

Logga in på Min skog, dina privata sidor på Sydved. I menyn hittar du Beställ skogsvård. Börja där.

Vad vill du ha röjt?
Första steget ser lite olika ut, beroende på om du har en skogsbruksplan hos oss eller inte.
Skogsbruksplan: Bocka i de bestånd som du vill att vi ska röja.
Fastighetskarta: Du ser hela din skogsfastighet och ritar in området som du vill ha röjt.

Hur ser skogen ut?
Nu vill vi veta hur skogen som ska röjas ser ut; till exempel om det är en blandskog, planterad gran eller en självföryngrad tallskog. Du bockar i alternativen som stämmer bäst överens med området.

Något vi behöver veta om din röjning?
Här anger du om det är något vi behöver veta om röjningen; speciell naturhänsyn, kod/nyckel till vägbom eller liknande.

När vill du att vi röjer?
Till sist anger du när du önskar få röjningen genomförd.

Sammanfattning och skicka beställningen
Du får en sammanfattning med all information och sedan skickar du beställningen. En kopia av det som skickas in sänds även till din mejladress, den du angivit i beställningen.

Kontraktsförslag från Sydved
Utifrån ditt underlag återkopplar vi med ett kontraktsunderlag. Det kan du sedan enkelt godkänna genom digital signering.

Text: Annsofie Öhman Foto: Sara Landstedt