Aktuellt / Senaste nytt

Kojträff på Hjortseryds marker i Vrå

Publicerad 2020-11-18

Det är fredag den 13:e. Inte stoppar det Sydvedarna Fredrik Samuelsson, Eddie Nilsson och Olof Gustafson från att bjuda in till ett trevligt fredagsmöte i skogen. Man håller till på Hjortseryds marker i Vrå.

Fredrik, Eddie och Olof lägger på trevligt sätt en grund inför helgen med viktig information om produktionsförutsättningar, uppdatering av ny FSC – standard, generell naturvård och
övrig distriktsinfo blandat med gott snack så klart!

Man samlas runt elden som tar sig fint. Sydvedarna tar ton och inleder mötet med information från de olika verksamhetsgrenarna – vad som är intressant att lägga fokus på såsom korrekt produktionsrapportering, tät och bra dialog med våra åkare samt lite om utvecklingen av sågverkens efterfrågan.

Efter detta tar Eddie och Fredrik över och fortsätter med generell naturvård, en uppdatering. Alla får varsitt häfte Generell Naturvård med en nyframtagen checklista att kolla igenom för att lättare checka av vad som är viktigt vid röjning, gallring samt slutavverkning.

Stämningen är trevlig, många goa skratt och skämt som kastas in, det är trots allt fredag och helgen väntar runt hörnet!

Text och foto: Ambjörn Olsson