Aktuellt / Senaste nytt

Koll på din skog!

Publicerad 2021-04-15

När allt förändras känns det extra viktigt att ha överblick och koll. Precis det får du på Min Skog – dina personliga sidor på Sydved. Ett verktyg som vi har förbättrat så mycket att vi bjuder in till det nya Min skog. Att använda likaväl på datorn som på surfplattan och i mobilen – hemma i soffan eller ute i din skog.

Nya Min Skog

 • Kontrakt och avtal som du signerar med bank-id samlas på dina personliga sidor.
 • Med Skogen Live följer du ditt avverkningsuppdrag, i det närmaste, i realtid.
 • Uppdaterad Sydvedsapp, där du ser din skogsbruksplan eller kartor på din fastighet.

Här loggar du in på Min skog

Det här hittar du på dina sidor:

 • Fakta om planerade, pågående och avslutade uppdrag. Du ser vilket område som har avverkats eller ska avverkas, vart avlägget ligger och i nästa steg ser du mätbeskedet.
 • Ut- och inbetalningar, fakturor, fordringar, skulder och balans på innehållna medel.
 • Kontrakt som du har signerat digitalt via bank-id samlas på dina sidor. Exempel på sådana kontrakt är avverkningsuppdrag, leveransvirke och skoglig service (som ett planterings- och röjningsuppdrag).
 • Din skogsbruksplan, eller kartor på din fastighet om du saknar skogsbruksplan genom Sydved finns här. För telefon och surfplatta rekommenderar vi Sydveds app.
 • Följ ditt pågående uppdrag genom Skogen Live. Du ser till exempel när avverkningen har startats och när skotningen är klar. Via sms får du reda på de olika stegen i uppdraget. Det sista sms:et får du när allt virke är redovisat och klart.

Andra digitala tjänster

Digitala kontrakt
Du kan signera kontrakt och avtal med bank-id. Exempelvis: avverkningsuppdrag, leveransvirke och skoglig service (som ett planterings- och röjningsuppdrag). Signera var du än befinner dig. Extra bra när ni är flera som samäger en fastighet, det blir en snabbhet i både skrivandet och undertecknandet av nya avtal.

Sydvedsappen
En uppdaterad Sydvedsapp med fokus på kartor, som nu är smartare och mer användarvänlig. Har du en skogsbruksplan genom Sydved blir nyttan ännu större. Förutom fastighetsgränser ser du då skogsbruksplanens indelning i avdelningar. Med hjälp av telefonens gps kan du lätt orientera dig och se i vilken avdelning du befinner dig. Klicka vidare och få information om till exempel volym, ålder och åtgärdsförslag. Du loggar in enkelt med mobilt bank-id.

Mätbesked på Min skog
Samtliga mätbesked kommer precis som tidigare att finnas enkelt tillgängliga på dina personliga sidor. Från 1 augusti i år upphör pappersutskicken av mätbeskeden.

Vill du ha hjälp att komma igång? Precis som vanligt finns din Sydvedare, för att stötta dig som mycket eller lite som behövs. Det kan ske digitalt, på telefon eller över en kopp kaffe i skogen. Du bestämmer.

  Hur gör man?

 • Logga in med bank-id eller med lösenord. Första gången du loggar in så registrerar du enkelt ett konto med ditt personnummer. (Leverantörsnummer krävs ej längre för inloggning.)