Hanna Lindberg träffar maskinföraren Morgan Persson, som kör för Stjernsunds Gård.

Hanna Lindberg träffar maskinföraren Morgan Persson, som kör för Stjernsunds Gård.

Aktuellt / Senaste nytt

Möt Hanna Lindberg – ny inköpare på Aspadistriktet

Publicerad 2019-10-02

Distrikt Aspa har i höst förstärkt med en ny virkesköpare, Hanna Lindberg, som är 30 år och boende i Åmmeberg strax utanför Askersund.

Berätta lite om dig själv!

Jag är född och uppväxt i Askersund, och bor nu i Åmmeberg strax utanför Askersund med sambo och hunden Brina. En östsibirisk laika som är sju år.

Vad gjorde du innan du kom till Sydved?

Jag kommer från ett jobb som som koordinator av biobränsle på Setra. Där hade jag bland annat hand om transporter, leveranser, flöden, kontakter med kunder, avtal med mera. Mitt område var från Hasselfors sågverk upp till Färila sågverk. Jag var där i sju år och kom dit direkt efter studier på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg.

Vad ser du mest fram emot i jobbet som virkesköpare?

Att få arbeta med skogen och att få hjälpa skogsägarna att få ut det mesta av sin skog. Tycker det ska bli spännande att få hålla i hela arbetskedjan, från första kontakt till avslut och förhoppningsvis nöjd skogsägare. Det är kul och spännande att få prova ett annat jobb inom en ny del av skogsnäringen!

När du inte jobbar, vad hittar du på då?

Jag är gärna ute i naturen; jagar och fiskar. Tycker också om att träna; både springer och gillar att åka längdskidor. Sen umgås jag med familj och vänner. Min hund Brina hänger med mig på det mesta!

Favoriträtt?

Lätt fråga... Kebabtallrik, med blandad sås!

Har du någon dold talang?

Hmm... Tycker om att rita och måla, det kanske inte alla vet. Sen gillar jag att lösa korsord!

Kontaktuppgifter till Hanna Lindberg

Text: Annsofie Öhman