Aktuellt / Senaste nytt

Nya maskiner hos Persson Skog i Virserum

Publicerad 2019-01-14

Under 2018 har Persson Skog & Trädgård med bas i Virserum investerat i nyare maskiner. Det har gjort att produktionskapaciteten ökat avsevärt, och för att klara det så investerade man även i en ny skotare.

Företaget Persson Skog & Trädgård har sin bas i det lilla samhället Virserum i Hultsfred kommun, och drivs av far och son Anders och Andreas persson. De kör skördare båda två, Anders mest i slutavverkningsbestånden och Andreas tar hand om gallringarna.

Under 2018 har företaget investerat i nyare maskiner. Tack vare maskinbytena har produktionskapaciteten ökat avsevärt. Det har medfört att företaget har köpt en ny skotare för att klara den utökade produktionen.

Ludwig ny skotarförare

Ludwig Knutsson har anställts som skotarförare. Till sin hjälp har de också Lars Skarheden som med egen skotare kör ut det mesta av slutavverkningsvolymerna.

Företaget kör mestadels inom Hultsfreds kommun med omnejd. Medarbetarna har mycket god lokalkännedom!

Anders f d speedwayförare

Anders hade provat på en hel del yrken innan han hamnade i skogen. Bland annat har han varit verkstadsarbetare, fönstertillverkare, brunnsborrare och speedwayförare hos Dackarna i Målilla.

De senaste 23 åren har han arbetat i skogen både som anställd och med eget företag. Han bor tillsammans med frun Annelie i Västerarp utanför Virserum. Intressen förutom skogen är fiske, resa med husbilen samt bilar och maskiner. Det mesta av service och reparationer på skogsmaskinerna utför Anders och Andreas själva.

Andreas brinner för bilar

Andreas som är 28 år gammal gick på skogsbrukslinjen i Helgesbo efter grundskolan här i Virserum. Han kom in på den skogliga banan på tidigt stadium. Andreas har ett brinnande intresse för bilar och maskiner, och man hittar honom ofta i verkstaden i Västerarp. Han gör om bilar och kör dragracing. Andreas har sällskap med Ulrika och de bor också i Virserum.

Vi på distrikt Kalmar önskar Andreas och Anders lycka till med sitt företag i framtiden!

Text: Göran Ekelund