Aktuellt / Senaste nytt

Coronakrisen: Säkerheten i första hand

Publicerad 2020-05-18

Vi börjar nu alla att mer eller mindre hitta sätt att förhålla oss till coronakrisen. På Sydved fortsätter vi sätta säkerheten i första hand och har fortfarande samma restriktioner för vår verksamhet. Människors hälsa kommer alltid först – det är av omtanke som vi skapar särskilda rutiner för möten och besök, så att alla ska känna sig trygga.

Vi vill därför påminna om att tidigare beslutade restriktioner med anledning av corona fortfarande gäller. Varje liten insats vi gör för säkerhet och hälsa är viktig! De anpassningar som vi gör, är för att vi även fortsatt ska vara ett stabilt framtidsföretag och ditt självklara val som skogspartner.

Särskilda mötesrutiner och digitala möten

Våra åtgärder för att minska risken för smittspridning både internt och externt mot skogsägare och samarbetspartners innebär bland annat följande:

  • Särskilda rutiner för för möten och besök, så att alla ska känna sig trygga. Till exempel så undviker vi fysiska möten med människor i riskgrupper. Vi minimerar all fysisk kontakt, som att ta i hand.
  • Att använda den digitala tekniken för affärssamtal och planering är ett smart sätt att trots allt kunna mötas på ett tryggt och effektivt sätt.

Sydved jobbar ständigt med en tät avstämning och hög beredskap för att säkerställa att verksamheten flyter på. Vi förbereder oss för alternativa händelseförlopp utifrån hur situationen med coronapandemin utvecklas.

Din trygga partner i skogen

Men trots denna extraordinära situation, så fortsätter skogen att växa. För dig som skogsägare betyder det att det är en klok idé att lägga kraft och energi på ett aktivt skogsbruk genom åtgärder som till exempel röjning, gallring, plantering och naturvård. Kontakta oss gärna om du har frågor. Vi kan inte lova dig svar på alla, men vi ska göra vårt bästa för att vara din trygga partner i skogen.

Ta kontakt med din Sydvedare om du vill diskutera skogliga åtgärder eller har andra frågor.