Hans Rockler och hans dotter Caroline Rockler.

Hans Rockler och hans dotter Caroline Rockler.

Aktuellt / Senaste nytt

Skogsägarbesök med fika utomhus

Publicerad 2020-11-20

Sydveds inköpare Martin Johnson träffar skogsägaren Hans Rockler och hans dotter Caroline. Efter en tur i skogen bjöd Martin på fika, uppdukat på bakluckan i bilen. I coronatider träffas vi ju utomhus och håller avstånd.

Skogsträffen med Hans Rockler, som själv äger fastigheten Marlingstorp, och hans dotter Caroline var trevlig och lyckad. (Dessutom fick Caroline med sig gott om svamp hem!)

Avverkningar på gång

Hans andra dotter Madeleine skulle också varit med, men hon fick ställa in för ett jobbmöte. De två systrarna äger för övrigt fastigheten Rocklunda tillsammans.

Martin berättar att Hans har planerat att föryngringsavverka ca 6 hektar, mest gran, och gallra ca 10 hektar på fastigheten.

Evighetsträd

När de gick en runda i skogen stannade de till framför ett evighetsträd, i det här fallet en gammal grövre gran. Syftet med evighetsträd är att de stå kvar lång tid framåt för att bli gamla och grova, och få ökade naturvärden.

– Förhoppningsvis får den leva många år eller generationer till. Den får dö där den står och det gäller lika för ”evighetstall” vilket förekommer lite oftare än gran, förklarar Martin.

Skogsägaren Caroline Rockler framför en evighetsgran.

Skogsägaren Caroline Rockler framför en evighetsgran.

Foto: Martin Johnson