Amanda Hill på Sydved.

Amanda Hill på Sydved.

Aktuellt / Senaste nytt

Smart tjänst som gör ditt skogsliv lite enklare

Publicerad 2021-06-21

Välkommen till nya Min skog, dina personliga sidor på Sydved! En smart tjänst som ger dig överblick och koll på dina skogliga uppdrag med oss.

– Tjänsten Min skog har funnits i flera år, och under en tid tillbaka har vi jobbat intensivt med att förbättra de inloggade sidorna, inte minst vad gäller enkelheten att hitta information och användarupplevelsen, säger Sydveds Amanda Hill, som varit en av de drivande i projektet.

Vad hittar jag som skogsägare på mina personliga sidor?
– Här finns faktiskt all information som Sydved har om skogsägarens uppdrag samlat; pågående och avslutade uppdrag, ekonomi och kartor på fastigheten. Har du en skogsbruksplan som är gjord genom Sydved så finns den här.

– Du får en tydlig överblick med hjälp av kartan och här kan du se i vilka avdelningar som vi har avverkat och var vältorna ligger, tillägger Amanda.

Skogen Live och digitala kontrakt

För drygt ett år sedan lanserades Skogen Live, en tjänst där man kan följa ett avverkningsuppdrag nästan i realtid. Loggar man in på sina personliga sidor kan man följa de olika stegen, du ser till exempel när avverkningen har startats, skotningen är klar och när allt virke är redovisat och klart. Via sms får du också reda på de olika stegen i uppdraget.

En annan smart digital tjänst som Sydved erbjuder är att signera kontrakt och avtal med bank-id. Extra bra när man är flera som samäger en fastighet, det blir en snabbhet i både skrivandet och undertecknandet av nya avtal. Numera samlas alla kontrakt och avtal som du signerar med bank-id på dina personliga sidor.

Nu kan du plocka upp senaste mätbeskedet från Sydved när du sitter med telefonen i soffan.
Amanda Hill

Funkar i mobilen

– Nu funkar Min skog också i telefonen och i surfplattan, vilket skapar en ökad flexibilitet. Med en mobilare lösning är det bara att plocka upp det senaste mätbeskedet från Sydved när du sitter med telefonen i soffan, vilket är smidigt!

– Vill man titta på sin skogsbruksplan i mobilen så rekommenderar vi Sydveds app, som precis har uppdaterats. Där får man en bättre upplevelse av kartorna. Appen hittar du där appar finns och heter numera Sydved, säger Amanda.

Nya Min skog lanserades i slutet av april, men arbetet med att både finjustera och utveckla Sydveds digitala erbjudande fortsätter.

– Ser man några steg framåt så är det troligt att skogsägaren kommer kunna göra sina affärer ännu mer digitalt i framtiden. Vi tar väldigt gärna emot förslag på idéer på vad du som skogsägare skulle vilja se och göra på Min skog, avslutar Amanda Hill.

Här loggar du in på Min skog

Text: Annsofie Öhman Foto: Lovisa Hill