Aktuellt / Senaste nytt

Utveckling tillsammans med Drängsered skogskonsult

Publicerad 2021-04-12

Det är måndag och vi hälsar på Drängsered Skogskonsult som har besök av Lars, som är metodinstruktör och egen entreprenör sedan 30 år. Dagens schema består av utveckling!

Drängsered Skogskonsult består av Helge och Daniel. Helge har jobbat inom skogen hela sitt liv. Från att ha gått med sin far med yxa, fortsatt inom skogsvårdsstyrelsen som förman och sedan som planerare hos Sydved. Till sist startade han eget där Daniel agerar som maskinförare med en Terri 34c 8wd. Daniel började köra maskin i samband med stormen Gudrun och är idag delägare i Drängsered Skogskonsult.

I dag utförs en sista gallring på mossmark. Drängsered Skogskonsult är ett nischat företag som jobbar med svårare terräng, som blötmarker och mossmarker, då deras mindre maskiner kan utföra jobbet med mindre risk för skador på marken.

När Daniel kör ger Lars tips och trix för hur arbetet ska utvecklas. Både för maskin och förare. Detta för att Daniel som entreprenör ska kunna få ut några stammar till per timme, kunna vara mer avslappnad under jobbet samt komma hem mer utvilad efter en arbetsdag. En effektivisering på flera fronter som han är väldigt glad för!

Helge till vänster, Daniel i mitten och Lars till höger.

Helge till vänster, Daniel i mitten och Lars till höger.

Stämningen är avslappnad och härlig. De byter idéer och tankar med varandra, och jobbar sig framåt för att få fram det bästa resultatet. Även Helge är med och delger sina idéer och tankar.

Efter att ha stämplat några träd med sprayfärg för att vara på samma bana, hoppar Daniel och Lars in i maskinen igen för att fortsätta och jag önskar dem all lycka!

Text och foto: Ambjörn Olsson