Inspiration / Mat och recept

Hällbröd med fänkål och anis

Publicerad 2022-10-16

Ett perfekt bröd för hungriga skogshuggare och andra som vandrar i skogen. Det här receptet räcker till cirka 20 bröd.

Recept Gustav Arnell, Vi kan mat

Hällbröd

5 dl filmjölk
1,5 dl ljus sirap
2 tsk fänkålsfrö
2 tsk anisfrö
13 dl rågsikt
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Blanda filmjölk och sirap. Stöt fänkålsfrö och anis. Blanda alla de torra ingredienserna, tillsätt vätskan och knåda till en deg. Dela degen i 20 bitar och kavla ut dem till runda kakor. Nagga med en gaffel. På plats i skogen gräddar du kakorna på medelvärme i häll eller stekpanna, cirka 1-2 minuter på varje sida. Låt inte bröden gräddas så länge att de blir för mörka.

Foto: Anna Hållams