Aktuellt / Senaste nytt

Ahlstrom-Munksjö lanserar papperssugrör

Publicerad 2019-04-30

Ahlstrom-Munksjö lanserar nu ett fiberbaserat sugrör i papper, speciellt anpassat för kalla drycker. Plastsugröret förbjuds 2021 och då behövs nya alternativ.

Ahlstrom-Munksjö har tagit fram en ny produkt, CelluStraw™, som är en fiberbaserad lösning för sugrör i papper. Den erbjuder livsmedelsindustrin ett alternativ till engångssugrör i plast i konsumentprodukter.

Sugröret tillverkas av naturfibrer från hållbara källor och är ett förnybart och livsmedelssäkert material. Den rekommenderas användas i kalla drycker.

Fasa ut sugrör i plast

Brian Oost på Ahlstrom-Munksjö kommenterar att CelluStraw™ har tagits fram speciellt för att fasa ut engångssugrör i plast. Genom att använda pappersbaserade material kan betydande aktörer inom livsmedelsindustrin, som snabbmatskedjor, bevisa sitt starka engagemang för miljön och ändå erbjuda kunderna en bekväm drickupplevelse.

CelluStraw™-sortimentet omfattar specialpapperskvaliteter som tagits fram speciellt för inner- och ytterskikten i papperssugrör. CelluStraw™ lämpar sig bra för höghastighets konverteringsmaskiner. Materialets goda våtstyrka och mekaniska tålighet ger god produktintegritet och garanterar att sugrören hålls i gott skick efter konverteringen och att de klarar tillräckligt lång tid i kontakt med vätska innan de mjuknar.

En hållbar vardag

Ahlstrom-Munksjö bidrar till en hållbar vardag genom att ta fram lösningar för miljövänligare slutprodukter som tillverkas av förnybara material i stället för icke-förnybara naturtillgångar. Detta är en viktig drivkraft på många marknader. Lanseringen av CelluStraw™ ger prov på Ahlstrom-Munksjös starka kompetens inom hållbara fiberbaserade lösningar.

30 april 2019