Till vänster i bild skogsbruksplanläggare Björn Larsson med sin kollega virkesköpare Martin Davidsson .

Till vänster i bild skogsbruksplanläggare Björn Larsson med sin kollega virkesköpare Martin Davidsson .

Aktuellt / Senaste nytt

Björn Larsson skogsbruksplanläggare på distrikt Falköping

Publicerad 2019-11-20

Möt Björn Larsson, distrikt Falköpings nya planläggare, som gör skogsbruksplaner och ger skogsägarna råd om att göra rätt åtgärd i rätt tid, och inspirerar dem till att tänka nytt.

Björn Larsson är 45 år gammal och bor med sin familj i samhället Stenstorp. Familjen består av två barn, en son och en dotter samt hustru. Fritiden ägnas åt familjen eller det nyvunna intresse jakt.

Då dottern satsar på en karriär inom friidrott lägger han en del av den lediga tiden i friidrottshallar och utomhusarenor.

– När vi vill koppla av åker vi iväg med familjens husvagn. Då är huvudfokus fiske, bad och gärna en ordentlig tid i bastun och självklart umgås med vänner och familj. På vintern ger vi oss glatt iväg och åker skidor under den tid som inte åtgår till annat.

Hans väg in på den skogliga banan började med arbete med underröjning och att hjälpa till med att fälla övergrova träd. Sedan arbetade han även praktiskt med ungskogsröjning och plantering. Därefter gick han en klätterutbildning för att lära sig ta ned träd bit för bit.

– Eftersom det finns så mycket roligt att prova på inom skogen gick jag ytterligare ett steg vidare och utbildade mig till skogsbruksplanläggare. Att göra skogsbruksplaner och inspirera skogsägare att tänka nytt samt ge råd om rätt åtgärd i rätt tid, har jag nu gjort i ett antal år. Numera är jag även en del av gänget på Sydved. Jag ser fram emot att träffas och vara en naturlig del och stöd i just ditt skogsbruk!