Aktuellt / Senaste nytt

Daniel Gustafsson – ny distriktschef i Hylte

Publicerad 2021-06-22

Lär känna Daniel Gustafsson, ny chef på Hyltedistriktet. Här beskriver han sig själv och sina ambitioner med den nya rollen på Sydved.

Vem är du Daniel?

– Jag är 30 år, född och uppvuxen på en gård utanför Falkenberg i Hallands län. Nu bor jag på en liten gård utanför Slöinge, i södra Falkenberg. Där bor jag tillsammans med min fru, våra två wachtelhundar och det första barnet är på väg i sommar.

Vad gjorde du innan du kom till Sydved?

– Jag kommer närmast från en anställning som virkesköpare på Derome Skog, där jag arbetat sedan 2013. Innan dess har jag arbetat som virkesmätare och manuellhuggare. Mitt arbetsliv har alltså handlat om skog sedan start och har varit ett givet val för mig.

Intresset av skog startade tidigt tack vare många härliga stunder i skogen med min far som liten pojk. Då var det jakt i fokus och jag tror det var det som tände gnistan för mitt stora skogsintresse.

Vad gör du på fritiden?

– Jag är inget undantag, utan som många andra i skogsbranschen ägnas en hel del tid i skogen med ett gevär på ryggen och mina hundar vid min sida, då jakten är bland de största av mina fritidsintressen. Utöver jakt spenderas en hel del tid på träning i olika former, både på allvar och på skoj.

Hur ser du på ditt nya jobb?

– I min nya roll som distriktschef på Sydved ser jag fram emot att arbeta på ett modernt företag med alla hjul i rullning som kör åt rätt håll, det vill säga framåt. Sydved har i mina ögon anammat skogsbrukets utveckling och ligger i framkant på att erbjuda såväl skogsägare och skogsindustrier lösningar som ligger i tiden. Detta med en ständig blick på att kunna möta vad som kommer ”bortom svängen”.

– Jag kommer få arbeta med marknadens bästa virkesköpare, fulla av kompetens och med stor drivkraft att utvecklas tillsammans med branschen. För mig kan det inte jämföras med annat än en dröm som går i uppfyllelse.

Jag kommer få arbeta med marknadens bästa virkesköpare, fulla av kompetens och med stor drivkraft att utvecklas tillsammans med branschen. För mig kan det inte jämföras med annat än en dröm som går i uppfyllelse.
Daniel Gustafsson
Text: Daniel Gustafsson Foto: Adam Everås