Aktuellt / Senaste nytt

Daniel Stridsman ny virkeschef på Sydved

Publicerad 2021-02-01

Sydveds nya virkeschef Daniel Stridsman är jägmästare som närmast kommer från Holmen Skog och ett jobb som chef för virkesköp. Tillsammans med sin familj bor han på föräldragården strax söder om Västervik.

Vem är du?

Jag är 41 år, jägmästare och numera boende på min föräldragård två mil söder om Västervik tillsammans med min fru Anna (som också jobbar med skog, på Sveaskog!) och våra två barn, Wilhelm 11 år och Hilda 6 år.

Vad gjorde du innan du kom till Sydved?

De senaste två åren var jag chef för virkesköp i Götaland på Holmen Skog, men jag har varit på företaget i många år. När jag var klar med min jägmästarutbildning i Umeå började jag som aspirant på Holmen, och har under åren haft en rad olika tjänster där. Bland annat som verksamhetsutvecklare, distriktschef för en köpenhet, produktionschef och jag har även jobbat som chef för förvaltning och skötsel av Holmen Skogs egna skogar i syd.

Hur fastande du för att jobba med skog?

Jag växte upp på en skogs- och lantbruksfastighet, och rörde mig en hel del i skogen under uppväxten. Fick hänga med min farfar och jaga. Steget var inte långt till att välja skogen som yrke, men det var inte ett helt självklart val.

Vad gör du när du inte jobbar?

Jag är engagerad i squashklubben i Västervik, och gillar verkligen sporten! Har testat paddel, men spelar mycket hellre squash då det ger mig mycket mer träning på kort tid! Sen gillar jag att jaga och fiska, helst flugfiske då det händer lite mer då. Vi har fler sjöar här på fastigheten med bra fiske, men min fru har hälften av sina rötter från Norrbotten och vi har en stuga i Tärendö intill Kalixälven, så det blir lite laxfiske också.

Till sist, vad har du för tankar om det nya jobbet?

Det ska bli jättespännande att jobba närmare industrin, där det rör sig fort hel tiden. Vi är ett bra gäng på virke och logistik, med grymt kompetenta och drivna medarbetare som löser problem. Sen har vi förmånen att jobba med dubbla kundperspektiv; skogsägarna och våra ägares industrier. Utmaningen är ju att få flödet att fungera på bästa sätt och att uppnå hög kundnöjdhet i bägge ändar.

Text: Annsofie Öhman Foto: Anna Stridsman