Aktuellt / Senaste nytt

Från Fox till Scorpion

Publicerad 2020-11-14

Familjeföretaget som ägs och drivs av Anneli Svensson i Fagered, Hallands län, har nyligen investerat och bytt från en Ponsse Fox till storebror Ponsse Scorpion King med ett H7-aggregat. Investeringen ligger i fas med den ökade andelen föryngringsavverkning som företaget till största del utför.

I takt med att familjeföretaget åtar sig allt mer slutavverkning och naturvårdsåtgärder där skogen är i den grövre pariteten, stämmer investeringen bra för att möta kommande uppdrag åt Sydved.

Skördaren som är en Ponsse Scorpion King är utrustad med ett fullvuxet slutavverkningsaggregat samtidigt som basmaskinen är 8-hjulig för att minimera marktrycket, vilket är önskvärt i utmanande väderförhållanden.

Magnus Erlandsson, skördarförare i familjeföretaget som nu har kört på uppdrag åt Sydved i två år, känner att maskinbytet kommer att kunna öka kapaciteten samtidigt som kvaliteten på framförallt tillredningen av virket och apteringsprecisionen förbättras.

Magnus fortsätter entusiastiskt att förklara hur bra skördaren mäter stockarna, såväl längd som diameter, vilket är en viktigt aspekt i förtroendet mot skogsägaren, men även mot mottagande industri där rätt längd och rätt dimension på virket är av största vikt!

Vi på Sydved, distrikt Hylte, är glada att kunna vara med och skapa förutsättningar för utveckling av familjeföretaget och önskar all lycka framåt med den nya skördaren!

Text och foto: Adam Everås