Aktuellt / Senaste nytt

Har du varit inne på dina personliga sidor än?

Publicerad 2019-11-07

På Sydved har vi samlat all information om dina uppdrag med oss på Min skog, som är dina personliga sidor hos oss. Ger dig full koll på dina affärer med Sydved. Logga in enkelt med mobilt BankID eller med lösenord.

Min skog är en avgiftsfri tjänst för alla som samarbetar med Sydved.

Om du har en skogsbruksplan så finns den här. Du kan lätt gå in och kolla på dina kartor. Dessutom kan du göra egna noteringar samt egna kartor. Detta kan man göra även om en skogsbruksplan inte finns, man har ändå tillgång till sin fastighet. Ett exempel kan ju vara kartor för till exempel jakten.

Smidigt själv ta ut sitt årsbesked

Min skog hittar du även information om pågående och avslutade uppdrag, såsom mätbesked, volymer och likvider. En väldigt bra funktion är att man själv kan ta ut sitt årsbesked, vilket kan vara bra att ha tillhands inför deklarationen.

Här hittar man också eventuella åtgärdsförslag som kan ha upprättas av sin Sydvedare. Det är ofta ett mycket bra första steg inför en affär att kunna kolla och gå igenom ett förslag som har upprättats!

Min Skog även som app!

Här kan man själv se vart man befinner sig på sin fastighet via sin mobiltelefon, det kan vara bra när man till exempel vill identifiera fastighetsgränsen eller bara helt enkelt märka ut svampstället med en punkt i kartan.

Har man en skogsbruksplan har man större nytta av just appen. Men kan klicka in på en avdelning och se exempel volym, ålder och åtgärdsförslag. En annan funktion är ”spårningen”, du får då reda på exakt var du har gått och hur långt.

Du kan också markera olika platser på kartan. Exempel: På en tur i skogen ser du vindfällen som behöver upparbetas. Markera platsen med en kartnål, gör en notering och komplettera med en bild om du vill. Informationen kan du sen skicka vidare till din Sydvedare. Eller bara meddela andra berörda om läget.

I appen i mobilen ser man själv var man befinner sig på sin fastighet. Det kan vara bra när man till exempel vill identifiera fastighetsgränser.
Text: Anton Jeansson