Aktuellt / Senaste nytt

Möt Sydvedaren Adam Everås

Publicerad 2021-10-13

Lär känna Adam Everås, virkesköpare på Sydved sedan hösten 2018. Och numera verksam i södra delen av Svenljunga och norra delen av Falkenberg.

Jag är uppvuxen i Överlida, som är en liten by i Svenljunga kommun, halvvägs mellan Ullared och Svenljunga.

Sedan tidig ålder har jag varit intresserad av att utöva någon form av fysisk aktivitet, i unga år var det mest lagsporter som fotboll, innebandy och bordtennis. Under senare år har jag istället ägnat mig mer åt individuella sporter som löpning, cykling och simning.

Natur- och skogsintresset har funnits sedan unga år, då jag tillbringade mycket tid på familjens skogsgård, framförallt vintertid då vi gallrade och högg vindfällen i skogen. Jag fick den ädla uppgiften att brossla massaved till stickvägarna och trots det blev skogsintresset kvar!

Skogsmästare

Under min gymnasietid läste jag naturvetenskapliga programmet, och efter det bar det iväg till Värnamo för ett skogligt basår. Det var förberedande inför kommande högskoleutbildning på Skogsmästarprogrammet i Skinnskatteberg. Fyra år senare var det dags att lägga skolböckerna på hyllan och ge sig ut i verkligheten.

Lärorik tid på MAA Såg

Mitt första skogliga jobb utöver de feriearbeten som jag haft under studietiden var på MAA Såg som var ett lokalt sågverk beläget strax utanför Älvsered. Där jobbade jag i knappt tre år som virkesköpare fram till att sågverket bytte ägare. Tiden på MAA var oerhört lärorik.

I september 2018 började jag min anställning på Sydved som virkesköpare och numera är jag verksam i södra delen av Svenljunga kommun och norra delen av Falkenbergs kommun.

Inspirerande jobba långsiktigt

Tillsammans med min sambo Lisa, vår hund Abbe och två katter är vi bosatta strax utanför Överlida och första barnet är på väg.

Jag trivs väldigt bra i rollen som virkesköpare, då jag får träffa många olika människor och många gånger har långa relationer med skogsägare jag har kontakt med.

Och att just få jobba långsiktigt och vara en del i att utveckla områdets skogsägares skogsbruk tycker jag är mycket givande och inspirerande!

Jag ser fram emot att träffa dig i din skog, vill du komma i kontakt med mig klicka här nedan!
Kontakta Adam

Att få jobba långsiktigt och vara en del i att utveckla områdets skogsägares skogsbruk tycker jag är mycket givande och inspirerande!
Adam Everås
Text och foto: Adam Everås