Aktuellt / Senaste nytt

Nyfiken på karriär i skogen – bli aspirant på Sydved!

Publicerad 2023-12-11

Vill du bli en del av ett företag i framkant som jobbar med en hållbar produkt, skogen? Då kan det vara just dig som vi söker. Som aspirant på Sydved tar du första steget till ett spännande yrkesliv med skogen som ledstjärna.

Är du nyutexaminerad eller i slutet av din skogliga utbildning? Då kan du söka till Sydveds aspirantprogram. Vi söker nyfikna och drivna personer som vill göra virkesaffärer precis som vi och tror på skogens framtid.

Som medarbetare på Sydved får du aspirantkollegor, en mentor, upplärning, bra lön, friskvårdsbidrag, massage på arbetstid, aktiviteter med kollegor, resor och studiebesök. Ingen dag blir den andra lik.

Aspirantprogrammet
I vårt aspirantprogram får du i rätt takt kontakt med ett nytt yrke och samtidigt lära känna in Sydved och vår kultur.

Vi har ett tillåtande arbetsklimat där du med din personlighet och dina åsikter är med och påverkar utvecklingen av Sydved. Du får en känsla för skogens alla värden och skogen som framtidsbransch. Detta tillsammans med fyra andra aspiranter under ett år.

Vi startar programmet i slutet av augusti 2024, men med möjlighet till sommarjobb före programstart.

Vad får du som aspirant?

  • Du får lära känna Sydved, vår kultur och vår verksamhet, såväl fältorganisation som de stödjande enheterna.
  • Du får en varierande och spännande vardag, och får prova på olika arbetsuppgifter. Möjlighet att skapa starka nätverk.
  • Du bygger upp din kunskap och kompetens kring att göra affärer.

Anställningen är en betald visstidsanställning på ett år, men trivs vi med varandra så har du goda chanser till ett fortsatt arbete på Sydved!

Vi söker främst personer som gillar att göra affärer med inriktning på virkesköp, men även andra typer av tjänster kan bli aktuella. Du kan också erbjudas en annan placeringsort, än just den där du har varit som aspirant.

Vem är du?

  • Du har ett äkta intresse för skog och natur.
  • Du är nyfiken, framåt och vill utvecklas.
  • Du tycker om att göra affärer.
  • Du har en skoglig utbildning: nyutexaminerad, i slutet av utbildningen eller i början av din yrkeskarriär.
  • Du är självständig, men trivs också med att arbeta ihop med andra.
  • Du behöver ha ett B-körkort.

Är du intresserad?
Ansökan skickas till: ansokan@sydved.se
Sista ansökningsdag är 21 januari.

Frågor? Kontakta verksamhetskoordinator Greger Nilsson, tel. 070-687 07 46, eller programchef Oskar Swahn, tel. 070-508 27 08.Som aspirant har jag fått testa på allt ifrån att göra affärer med skogsägare till att planera produktion och anordna skogsdagar. Just variationen och att få en bredare kunskap för yrket var en av anledningarna att jag valde aspirantprogrammet.
Carl Lundsgård, virkesköpare område Väst
De förväntningar som skapades innan jag började, känner jag att företaget har levt upp till. Många av de jag har träffat och arbetat tillsammans med har gett inspiration och kunskap som gjort att jag känner mig taggad att få utvecklas och bli virkesköpare på Sydved.
Malin Ohlin, Aspirant område Syd