Aktuellt / Senaste nytt

Smarta, enkla och säkra – Sydveds digitala tjänster

Publicerad 2020-07-07

Vi vet att det är en hel del skogsägare som inte bor på sin fastighet. Med Sydveds digitala tjänster får du bra koll på din skog även hemifrån. Du som samarbetar med Sydved får tillgång till detta:

Min skog – dina personliga sidor

En smart tjänst för alla som gör affärer med oss, men speciellt användbar för dig som bor långt bort från din skog. Här hittar du allt om dina affärer och uppdrag med oss. Aktuella avverkningsuppdrag, volymer, kartor med mera samlat på ett och samma ställe. Och har du en skogsbruksplan genom Sydved så finns den där också. Logga in enkelt med mobilt BankID (personnummer och lösenord funkar också).

Signering av digitala kontrakt

En nyhet är signering av digitala kontrakt. Kan signeras för avverkningsuppdrag, leveransvirke och skoglig service (som exempelvis planterings- och röjningsuppdrag).

Så här funkar det:

  • Virkesköparen gör i ordning kontraktet, som kanske är överenskommet tidigare via telefon- eller mejlkontakt. När virkesköparen är nöjd med det som står i kontraktet så godkänner han eller hon det.
  • I nästa steg så får alla delägare på fastigheten en signeringslänk. Detta kräver dock att samtliga delägare har en mejladress.
  • När samtliga parter har signerat så får virkesköparen tillbaka ett mejl som bekräftar kontraktet.

Skogen Live

Genom flera sms får du information om vad som just då händer i din aktuella avverkning. Till exempel när gallringen har startats, när skotningen är klar och när virket från avverkningen har börjat transporteras till industrin. Ger speciellt dig som inte bor på fastigheten en bättre insyn i vad som händer under ditt avverkningsuppdrag.

Sydveds app för skogsägare

Med appen Min skog i mobilen ser du fastighetsgränser när du strövar omkring i din skog. Och har du en skogsbruksplan ser du också vilken avdelning du just då befinner dig i. Klicka på avdelningen och få reda på till exempel volym och ålder på den skog du just befinner dig i. Många gånger är det mycket lättare att komma till beslut om framtida åtgärder när man är på plats i skogen.

Din Sydvedare

Förutom digitala tjänster så får du en personlig kontaktperson som har som jobb att stötta dig i ditt skogsbruk, så mycket eller så lite som behövs, över en kaffe i skogen, på telefon eller via våra digitala kanaler. Du bestämmer!

Magasinet Aktivt Skogsbruk

Sydveds magasin för alla som vill bedriva ett aktivt skogsbruk. Både med skoglig kunskap och inspiration till dig som gillar skog.

Text: Annsofie Öhman Foto: Anders Ehrenström