Inspiration / Mat och recept

Kladdkaka med chokladtäcke

Sugen på något sött till kaffet eller ute efter en läcker efterrätt i portionsformat? Baka då denna extra enkla kladdkaka som blir mycket god. Servera med bär och glass.

Kladdkaka med chokladtäcke

24 st kakor

175 g smör
175 g mörk choklad
2½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
24 st Noblesse-chokladbitar, valfri smak

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut 24 st aluminiumformar på en plåt.
  • Smält smör och choklad tillsammans i en bunke i mikron, rör ner socker och ägg. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och rör slätt.
  • Klicka ner smeten i formarna och grädda mitt i ugnen tills kanterna stelnat med mitten fortfarande är lös, cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg en nobless på varje kaka direkt. Låt kakorna svalna.
  • Servera gärna med färska bär och en klick vispgrädde eller vaniljglass.
Text: Bettina Sandh Foto: Annica Dolck Asplund