Inspiration / Mat och recept

Kladdkaka med chokladtäcke

Publicerad 2019-07-05

Sugen på något sött till kaffet eller ute efter en läcker efterrätt i portionsformat? Baka då denna extra enkla kladdkaka som blir mycket god. Servera med bär och glass.

Kladdkaka med chokladtäcke

24 st kakor

175 g smör
175 g mörk choklad
2½ dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
24 st noblesschokladbitar, valfri smak

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader och ställ ut 24 st aluminiumformar på en plåt.

Smält smör och choklad tillsammans i en bunke i mikron, rör ner socker och ägg. Tillsätt vaniljsocker, mjöl och rör slätt.

Klicka ner smeten i formarna och grädda mitt i ugnen tills kanterna stelnat med mitten fortfarande är lös, cirka 10 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg en nobless på varje kaka direkt. Låt kakorna svalna.

Servera gärna med färska bär och en klick vispgrädde eller vaniljglass.

Recept: Bettina Sandh

Foto: Annica Dolck Asplund