Inspiration / Mat och recept

Knäckig äppelpaj med havregryn

Denna äppelpaj är knäckig och vansinnigt god! Dessutom är den mycket lättbakad. Servera gärna med glass eller hemlagad vaniljsås.

Gör så här

Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull tillsammans med ljus sirap, grädde och socker.

Ta av kastrullen från plattan och blanda ner vetemjöl, havregryn, bakpulver och flingsalt.

Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg klyftorna i en smord form. Fördela smeten över äppelskivorna. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Och har du tid, gör en egen vaniljsås som du serverar till pajen.

​Du behöver

150 g smör
0,5 dl ljus sirap
0,5 dl grädde
2 dl socker
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1 tsk flingsalt
ca 600 g svenska äpplen