Inspiration / Mat och recept

Rårakstacos med löjrom och Västerbottenost

Laga Leif Mannerströms smarriga rårakstacos med löjrom och Västerbottenost!

Det här behöver du

6 tacos

6 potatisar av fast sort
smör till stekning
salt och peppar

150 g löjrom
2 dl riven Västerbottenost
2 dl gräddfil
1 stor rödlök
1 bunt gräslök
1 citron

Garnera med dill

Gör så här

Skala och riv potatisen på den grova delen av rivjärnet, krama ur vätskan. Lägg den rivna potatisen i en bunke, smaksätt med salt och peppar.

Förbered tillbehören. Skala och finhacka rödlöken, finhacka gräslöken. Skölj citronen och riv av skalet. Blanda alltsammans i en skål, smaksätt med lite citronsaft.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek sex rårakor i omgångar. Klicka ut potatisen tunt i pannan, platta till och stek på måttlig värme. Stek rårakorna på båda sidor, skaka lite på pannan innan du vänder dem. De ska bli frasiga och gyllenbruna. Var ganska generös med smöret. Stjälp upp dem på ett fat och låt svalna något.

Lägg en sked lökhack på, toppa med gräddfil, Västerbottensost och löjrom. Vik ihop rårakan som en taco och garnera med lite dill.

    Leif Mannerströms kokbok Berså

  • I Leif Mannerströms senaste kokbok Berså får vi följa med hem till hans privata sommarställe i Tvärred utanför Ulricehamn. Boken innehåller somriga recept med allt från grillade köttbitar till fisk, grönsaker och saft. Ges ut på Norstedts förlag.

Text: Leif Mannerström