Aktuellt / Senaste nytt

Mingel och möten i Sydveds monter på Elmia Wood!

Publicerad 2022-06-08

Äntligen sågs vi, så kanske man kan summera 3 lyckade dagar i Sydveds monter på Elmia Wood 2022. Många skogsägare och andra nyfikna besökare stannade till en stund för att mingla och prata skog med oss. Inte sällan med en kopp kaffe och nybakad bulle i handen.

Gallringsskördaren från Dannäs Skogsentreprenad fick en hel del nyfikna att stanna till och ställa frågor om gallring och annan avverkning till både Sydveds inköpare och våra erfarna skogsmaskinförare.

Niklas Fogdestam som jobbar med certifieringsfrågor på Sydved pratade med skogsägare om generell naturvård och hänsyn i samband med avverkningar. Skogsvården var också i fokus under de tre mässdagarna, som ett smart sätt att skapa en frisk och välmående skog. Här kunde besökarna fråga Sydveds skogsvårdskunniga om plantering, röjning, skogsbruksplaner med mera. Genom att göra rätt åtgärder i rätt tid investerar man för framtiden och ökar chanserna att få en skog som ger dig som skogsägare mesta möjliga värde.

Jaktprofilen Rasmus

En hel del gjorde ett stopp hos jägaren Rasmus Liljeblad och hans fina hundar, för att prata jakt och hundar. Hundarna är östsibiriska laikor och plotthundar, och han jagar mest vildsvin och älg, men har även ett stort intresse för rovdjursjakt. Rasmus filmer på den egna Youtube-kanalen Jaktpuls uppskattas av väldigt många jägare.

Glada toner och nybakade bullar!

En hel del kunskap och skoglig inspiration kunde man alltså få i Sydveds monter, men också glada toner från våra proffsiga trubadurer som spelade och sjöng i dagarna tre. Och som vanligt var det strykande åtgång på både kaffe, saft och nybakad bulle.

Till sist vill vi tacka alla ni som besökte oss under dessa innehållsrika mässdagar!

Text och foto: Annsofie Öhman