Aktuellt / Senaste nytt

Nu släpper vi en ny version av Skogen Live

Publicerad 2020-09-30

Skogen Live ger dig full koll när Sydved gallrar eller föryngringsavverkar i din skog. En av nyheterna i senaste versionen är att tjänsten har kompletteras med en karta med de olika uppdragen/delbestånden. Du som skogsägare får då en lättöverskådlig överblick över vad som händer på fastigheten, och navigerar enkelt runt genom att klicka på olika områden i kartan.

En annan förbättring i nya versionen är att du kan följa din avverkning både i datorn och i telefonen, vilket gör det ännu enklare att ha koll på avverkningen, var du än är.

Vi fortsätter skicka ut sms under ett pågående avverkningsuppdrag med Sydved. I det första sms:et som du får, kan du klicka dig vidare till Min skog. Du kommer då till en webbsida där du får en tydlig överblick över dina pågående uppdrag. Här kan du se hur långt vi har kommit i ditt uppdrag.

Så funkar det, steg-för-steg

  • När avverkningen har startat på din fastighet, kommer du att informeras med sms om vad som händer.
  • Vill du ha mer information så kan du klicka vidare till vår webbsida för Min skog.
  • Logga in med lösenord eller Mobilt BankID.
  • När du är inloggad på sidan får du en överblick över dina pågående uppdrag genom en karta som visar områdena och vad som händer.

Frågor & svar

För att underlätta för dig så har vi samlat vanligt förekommande frågor i vår nya fråge- och svarsdel på Skogen Live.

    Var är Skogen Live?

  • Skogen Live är en tjänst som riktar sig till dig som har ett pågående gallrings- eller avverkningsuppdrag tillsammans med Sydved. Från det att avverkning har påbörjats till det att uppdragsredovisningen är klar, håller vi dig uppdaterad. Totalt skickas 2-5 sms ut till dig som skogsägare och under hela processen kan du följa avverkningen på minskog.sydved.se

    Det krävs ingen registrering för att få ta del av vår sms-tjänst. Men för att få smsen krävs det att du har ett pågående uppdrag och att du angivit rätt telefonnummer till din inköpare.

Foto: Sara Landstedt