Aktuellt / Senaste nytt

Skogsindustrins bidrag i Coronatider

Publicerad 2020-04-14

Ahlstrom-Munksjö, en av Sydveds ägare, kämpar mot COVID-19 genom att öka produktionen av material till ansiktsmasker på företagets fabriker i Turin, Italien, och i Tampere, Finland.

Ahlstrom-Munksjös kämpar mot pandemin genom att öka produktionen av material för ansiktsmasker på maskiner som används för tillverkning av filtrerings- och nonwoven-material. Företagets teknologi är unik och genererar bra skydd och andningsmöjligheter för medicinsk användning.

Material till 20 plus 10 miljoner ansiktsmasker

I början av mars utökade man produktionen av material till ansiktsmasker genom att använda en produktionslinje som i vanliga fall används till industriella filter. Detta vid fabriken i Turin i Italien. Målet är att nå en produktion på mer än 20 miljoner ansiktsmasker per månad.

I april började man producera material för ansiktsmasker på en maskin i Tampere, i Finland. Maskinen används i vanliga fall för industriella filter. I dagsläget är detta material anpassat för ansiktsmasker för civil användning. Fabriken i Tampere kan leverera material till cirka 10 miljoner ansiktsmasker per månad.

Personlig skyddsutrustning

I Ahlstrom-Munksjös utbud finns lösningar för personlig skyddsutrustning såsom ansiktsmasker, skyddsrockar och operationslakan samt diagnostiskt material för snabbtester och ventilationsfilter för apparater som används för behandling av patienter med andningsstörningar.

Läs mer här