Aktuellt / Senaste nytt

Bröderna Björks åkeri i ny regi

Publicerad 2018-01-14

I januari tog Mattias Larsson över Bröderna Björks åkeri. Företaget startades 1975 av Ingvar och Hans Björk, då de köpte sin första lastbil en Volvo F88.

Bröderna Ingvar och Hans Björk startade sitt åkeri i januari 1975, då de köpte sin första lastbil. Det var en Volvo F88 som lastade ca 25 m3fub inklusive släpet och de körde då åt Munksjös Aspa bruk.

När Sydved bildades 1987 fortsatte de att köra åt företaget och de kör fortfarande. De är bördiga från Olshammar och har följt Aspa Bruks utveckling i snart 43 år och troget transporterat in massaved.

Mattias är ny ägare

Mattias Larsson som anställdes för några år sedan har i år tagit över företaget, med namn och allt. Han kör även ett skift själv. Mattias bor i Hammar och med fru och barn och har en bra lokal förankring i bygden.

I dag består företaget av tre lastbilar, varav en är nyinköpt. Ingvar kommer att jobba kvar som anställd och Hans kommer till vidare hjälpa till när det behövs. Alla leverantörer i området känner dem och de är väldigt uppskattade för sitt stora ordningssinne!

Januari 2018

Bröderna Hans och Ingvar Björk.

Bröderna Hans och Ingvar Björk.

Den nyinköpta virkesbilen.

Den nyinköpta virkesbilen.

Text: Christer Olson, Bitte Jernberg Foto: Christer Olson