Aktuellt / Senaste nytt

Carl Segersson ny transportledare på distrikt Älmhult

Publicerad 2019-02-10

Det nya året innebär också nya jobbutmaningar och en ny kontorsstol att göra sig bekväm i för den senast anställa på Sydved, Carl Segersson. Carl har nämligen ny transportledare med ansvar över distrikt Älmhult och distrikt Hylte, där han tar över efter Roger Jansson som nu går i pension.

Carl eller "Calle" som han helst kallar sig till vardags är född och uppvuxen norr om Jönköping i Ölmstad, en liten lantlig idyll inte långt från Vättens östra strand. Att vistas i och runt i skog har redan som ung varit en stor del av Carls liv. Ändå var det rent av en slump att han valde att satsa på en karriär inom skogsbranschen när han skulle börja studera.

Studier i Umeå och tidig karriärstart

När Carl sökte sig till vidare studier efter gymnasiet hade han först inte alls någon tanke om att studera skogsbruk, hans sikte var mer inställt på juridikstudier. Men veckan innan ansökningstiden gick ut fick han ett tips av sin granne om att Jägmästare, det skulle man kunnan studera till.

Detta efter att hans granne hade gjort skogsaffärer med just en trevlig Jägmästare. Så efter att han hade kollat upp lite själv så fick det bli skogsstudier i Umeå till Jägmästare. Ett val som han nu med några års distans till är mycket nöjd med.

Carl hade många järn i elden under studietiden och förutom ett aktivt friluftsliv i skogarna runt Umeå passade han även att jobba extra som vikarierande transportledare på SCA under studietidens sista två år. Ett jobb som har gett många erfarenheter som nu kommer väl till pass.

Carl Segersson, ny transportledare på Sydved.

Carl Segersson, ny transportledare på Sydved.

Slagit rot i Jönköping

Efter avklarade studier i Umeå flyttade Carl åter söder ut och numera har Carl och hans sambo slagit rot på Liljeholmen, inte långt från kontoret i Jönköping.

Fritidsintresset nummer ett för Carl är numera jakten. En hel del av hans och sambons fritid läggs nu på det senaste nyförvärvet, drevern Bolus som har hunnit bli fyra månader i januari. Ett litet energiknippe som behöver mycket lydnadsträning lek och rastning innan det är dags att till hösten ge sig ut i skogen på riktiga äventyr med husse och matte.

Hela gänget på Sydved Älmhult hälsar Carl välkommen till oss!

Calles och sambons lilla ögonsten Bolus växer för varje dag.

Calles och sambons lilla ögonsten Bolus växer för varje dag.

Här har han precis gjort ett lyckat spår på en rådjursklöv.

Här har han precis gjort ett lyckat spår på en rådjursklöv.

Text: Viktor Jonsson Foto: Annsofie Öhman och Carl Segersson