Aktuellt / Senaste nytt

Coronakrisen: Fortsatta restriktioner i höst

Publicerad 2020-08-31

Sydveds åtgärder och restriktioner med anledning av coronapandemin gäller även i höst. Ett smart och tryggt sätt att trots allt mötas och göra affärer är genom att använda den digitala tekniken, och arrangera videomöten i datorn via till exempel Teams säger Sydveds Daniel Fellenius.

Sydved följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att arbeta hemifrån så långt som det är möjligt. Människors hälsa kommer alltid först, och det är av omtanke som vi fortsätter med särskilda rutiner för möten och besök.

Möten utomhus

– Vad gäller i de fall man beslutar att ha ett fysiskt möte är det en självklarhet att alla deltagare är friska och helt symtomfria. Ett möte mellan en inköpare och skogsägare ska hållas utomhus och det ska vara minst 2 meter mellan personerna som träffas, säger Daniel Fellenius, som är marknadschef på Sydved.

Några andra exempel är att vi undviker all fysisk kontakt, som att ta i hand. Det ska ej heller förekomma samåkning till eller från mötesplatsen.

Digitala möten via Teams

Att använda den digitala tekniken för affärssamtal och planering är ett smart sätt att trots allt kunna mötas på ett tryggt och effektivt sätt.

– Många inköpare och skogsägare har digitala möten. Ett exempel är möten via Microsoft Teams, då du enkelt ansluter dig via en länk som du får från Sydveds inköpare. En bra form av möten där man tack vara datorns kamera kan se varandra under mötet, förklarar Daniel.

Digitala kontrakt och Min skog

Sydved har ett brett utbud av digitala tjänster, i våras introducerades möjligheten att skriva digitala kontrakt. Gäller för avverkningsuppdrag, leveransvirke och skoglig service (som exempelvis planterings- och röjningsuppdrag). All dokumentation hittar du sedan i Min skog, som är dina personliga sidor på Sydved. Här hittar du allt om dina affärer och uppdrag med oss.

Skogen växer

Men trots coronapandemin, så fortsätter ju skogen att växa. För dig som skogsägare betyder det att det är en klok idé att lägga kraft och energi på ett aktivt skogsbruk genom åtgärder som till exempel röjning, gallring, plantering och naturvård. Av största vikt är också att hålla koll på granbarkborren och ta hand om barkborreangripet virke.

Ett fortsatt stabilt framtidsföretag

Kontakta oss gärna om du har frågor. Vi kan inte lova dig svar på alla, men vi ska göra vårt bästa för att vara din trygga partner i skogen. De anpassningar som vi tillfälligt gör, är för att vi även fortsatt ska vara ett stabilt framtidsföretag och ditt självklara val som skogspartner.

Ta kontakt med din Sydvedare om du vill diskutera skogliga åtgärder eller har andra frågor.

Text: Annsofie Öhman